Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: Garden Gourmet veggie knakkers!

Garden Gourmet veggie knakkers
Na de komst van de vegetarische knakworst van Unox, heeft nu ook Garden Gourmet zich gewaagd aan het produceren van een vega variant van de populaire worstjes. De Garden Gourmet veggie knakkers kosten iets meer dan de knakworstjes van Unox, maar zijn ze ook lekkerder?

Smaak, structuur en toepassing
Al bij het openen van de verpakking komt er een sterke geur van de worstjes af, licht rokerig en veelbelovend. Het is de bedoeling om ze, zonder verpakking, 4 minuten in water te koken. De kleur is een duidelijke tint oranje-bruin. Voor deze kleur wordt de natuurlijke kleurstof lycopeen gebruikt, afkomstig uit tomaten. Ook al ogen de worstjes een beetje nep, ik vind ze er aantrekkelijker uitzien dan vlees knakkers. Over de structuur waren de meningen verdeeld. Net als echte knakworstjes bestaan ze uit ‘één geheel’, met weinig verschil in structuur. Bij de ‘knak-test’ (het knakken van de knakworst voor het gewenste ‘knak’-geluid) bleef het echter aardig stil. Helaas. Dit was bij het product van Unox ook het geval. De bite en de smaak van de Garden Gourmet vega knakker maken wel echt een hele hoop goed! Al met al doen de Garden Gourmet vega knakkers een beetje denken aan kipworstjes, maar dan lekkerder. Er zijn een heleboel kruiden en natuurlijke aroma’s in verwerkt. De licht rokerige smaak proef je heel subtiel, maar doet wel erg denken aan de smaak van echt vlees. Zelf vond ik ze lekkerder dan de vegetarische knakworstjes van Unox, maar hier zijn de meningen over verdeeld. Welke uiteindelijk beter is, is dus een kwestie van smaak. De Garden Gourmet veggie knakkers zijn wat aan de dure kant, maar voor iemand die vlees knakworstjes mist en even een echte craving heeft voor een lekkere vegetarische vervanging, zijn ze waarschijnlijk een goede uitkomst!

Voedingswaarden
De Garden Gourmet veggie knakkers hebben de gezondheidsclaim ‘rijk aan eiwitten’ en zijn gemaakt van: water, koolzaadolie, 12,6% tarwe-eiwit, kippenei-eiwitpoeder, verdikkingsmiddelen (methylcellulose, carrageen, johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, xanthaangom), specerijen (komijn, knoflook, prei, ui, kardemom, lavas, pastinaak, chilipeper), natuurlijk aroma, zout, brandewijnazijn, erwteneiwitten, tomatenpoeder, antioxidant (ascorbinezuur), gistextract, kleurstof (lycopeen), rook. Bevat mogelijk soja en melk.

Cijfer Garden Gourmet veggie knakkers: 7,5
Voor de veganisten: De Garden Gourmet veggie knakkers bevatten kippen-ei: Een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De Garden Gourmet veggie knakkers bevatten tarwe: Een no-go dus!

Garden Gourmet veggie knakkers – €3,49 – verkrijgbaar bij Plus

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet veggie knakkers
Article Name
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet veggie knakkers
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet. Vandaag getest: Garden Gourmet veggie knakkers!
Author