Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (6 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Gehacktbal van De Vegetarische Slager

Gehacktbal van De Vegetarische Slager
De Vegetarische Slager is een vleesvervangermerk dat in 2010 werd opgericht. Sindsdien heeft het merk hard aan de weg getimmerd en telt het inmiddels 40 verschillende producten. Van vegetarisch broodbeleg tot burgers en borrelhapjes, de Vegetarische Slager maakt het allemaal! Vandaag testen wij voor jullie de vegetarische gehacktbal.

 

Smaak, structuur en toepassing
Voordat we beginnen met de smaaktest, beginnen we met wat we zagen: een tartaarvormig product. Geen bal, wat we wel hadden verwacht van een ‘gehaktbal’. De verpakking bevat 2 ‘ballen’ van ieder elk 90 gram. De instructies voor het bereiden luiden: ‘Verwarm (niet laten koken) 15 minuten of langer in een vegetarische jus of bouillon. Goed verhitten tot in de kern voor consumptie’. Wij besloten echter de ballen op te bakken in olie, om zo echt de smaak van het product zelf te kunnen testen en beoordelen. Dit bleek een verkeerde beslissing. De jus of bouillon bleek namelijk essentieel voor het product, aangezien deze nu nogal droog was. De behoorlijk grote gehacktbal is goed gekruid, maar erg zout. Qua smaak kwam hij volgens velen hier redelijk overeen met een echte gehaktbal. Wij zien dit product terug in een stamppot, in een lekkere saus of op een broodje (met saus).

Voedingswaarde
De Vegetarische Slager Gehacktbal is gemaakt van 70% SOJA STRUCTUUR (water, SOJA-EIWIT, TARWE-EIWIT), ui, palmolie, zetmeel (o.a. TARWE), VRIJE-UITLOOPKIPPENEI-EIWIT, tomatenpuree, kruiden en specerijen (SELDERIJ), zonnebloemolie, knoflook, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (SOJA), natuurlijk aroma, kleurstof: karamel, dextrose, zout, gistextract, ijzer en vitamine B12. Wat betreft de voedingswaarden, 1 bal van 90 gram bevat 216 kcal, 4,1 gram verzadigd vet, 1,62 gram zout en 15,21 gram eiwitten.

Cijfer De Vegetarische Slager Gehacktbal: 6.8
Voor de veganist: Helaas, De Vegetarische Slager Gehacktbal is niet plantaardig, dus een no-go!
Voor de glutenallergie: de Vegetarische Slager Gehacktbal bevat gluten, een no-go dus!

De Vegetarische Slager Gehacktbal – €3.89 – verkrijgbaar bij verschillende supermarkten o.a. Albert Heijn en Jumbo.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Gehacktbal van De Vegetarische Slager
Article Name
Vleesvervanger getest: Gehacktbal van De Vegetarische Slager
Description
Deze week getest: De Vegetarische Slager Accept Gehacktbal! Een product wat wij wel terugzien in een stamppot, lekkere saus of op een broodje. Cijfer: 6.8
Author