Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (6 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Chili variant van de Hollandse Boon Burgers.

Hollandse BOON Burgers Chili
De vleesvervanger die we vandaag hebben getest is van het merk BOON. Het eerste product van BOON dat wij testen! De Chili Burger is 100% plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten. In de schappen kun je niet alleen de chiliburger, maar ook plantaardige ballen, bapao’s en schotels vinden. Met de Nationale Week Zonder Vlees in het vooruitzicht heeft BOON op de website een speciaal weekmenu bedacht, waarin dagelijks een veganistisch recept uitgelicht wordt. Dit is samenwerking met zeven verschillende foodbloggers!

 

Smaak, structuur en toepassing
Bij de eerste hap die je neemt, merk je gelijk dat de burger een krokant laagje heeft. Dit komt door de quinoa topping. Wanneer je begint te kauwen, merk je dat het bovenste laagje en de vulling samen een geheel blijven vormen en niet uit elkaar vallen. De naam van de burger zegt het al, er zit een Hollandse vulling van groenten (erwt, ui en paprika) in. Dit geeft de burger een Hollands tintje. Verder is de smaak van de burger die je halverwege proeft erg pittig, dus deze burger is een aanrader als je van pittig eten houdt. Wij denken dat deze burger het lekkerst is tussen een broodje met wat sla.

Voedingswaarde
De Hollandse BOON chiliburgers worden gemaakt van 30% bonen (tuin- en bruine bonen), water, groenten (paprika, ui en erwten), paneermeel (tarwe, rogge), 8% plantaardig eiwit (tarwegluten), zonnebloemolie, zetmeel (aardappel, tarwe), tomatenpuree, tarwevezel, tarwebloem, rijst, 2% quinoa, 0,2% chilipeper, kruiden en specerijen, zout, verdikkingsmiddel (methylcellulose), psyllium, mineraal (ijzer) en vitamine B12. Veel van deze ingrediënten komen bekend voor. Het enige wat onbekend is, is verdikkingsmiddel. Ook zit er psyllium in de burgers. Dit is een stofje dat werkt tegen ontlastingsproblemen. In de burger zit vitamine B12, goed voor je bloed en zenuwen. Vitamine B12 zit veel in vlees en vis, dus in een goede vleesvervanger zit meestal vitamine B12.

Wanneer wij kijken naar de voedingswaarde van de Hollandse BOON burger leren wij het volgende: één verpakking van 160 gram voor twee burgers bevat per 100 gram 216 kcal, 1.7 gram verzadigd vet, 1.1 gram zout en 9.6 gram eiwitten.

Voor de veganist: Deze burgers zijn helemaal plantaardig dus ook voor veganisten een go!
Voor de gluten-allergie: Helaas zit in deze burgers paneermeel en zetmeel, dus helaas een no-go!

Hollandse BOON Chili Burger – €3.07 – verkrijgbaar bij de vrijwel alle supermarkten en online bij o.a. Jumbo, Albert Heijn en Plus.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Hollandse BOON Burgers Chili
Article Name
Vleesvervanger getest: Hollandse BOON Burgers Chili
Description
Regelmatig testen wij een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag testen wij de Hollandse Boon Chili Burgers!
Author