Print Friendly, PDF & Email
3.9/5 - (8 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vega paté van Kips!

Kips Vega paté 
‘Liever kips leverworst dan gewone leverworst!’. Vandaag testen wij voor het eerst een product van Kips. Niet al te lang geleden introduceerde dit merk voor het eerst 100% veganistische producten, 4 om precies te zijn: Kips vega snijworst, Kips Vega kleintje smeerworst, Kips Vega kleintje filet a l’americain en tot slot de Kips Vega paté. Gemaakt op basis van soja, erwten, tarwe en groenten. Wij zijn benieuwd!

 

Smaak, structuur en toepassing
Ik moet zeggen dat wij bij het testen van de Kips Vega paté aangenaam verrast waren! Qua smaak komt dit product zeker overeen met paté. Overigens zijn er wat betreft structuur wel een aantal verschillen op te noemen. Ten eerste is de paté minder smeuïg dan echte paté. De paté is smeerbaar, maar steviger en ietwat droger dan het ‘origineel’. Daarnaast bevat de paté een laagje rood vocht, afkomstig van rode groenten, wat nogal raar oogt. Niet iets wat een negatieve invloed heeft op smaak en structuur, maar het product er wel minder lekker uit laat zien. Toch blijven wij enthousiast over dit product! Lekker voor op de boterham of op een rijstwafel!

Voedingswaarden
Kips Vega paté is gemaakt van gerehydrateerd soja-eiwit 33%, plantaardige oliën (kokos, zonnebloem), gerehydrateerd erwteneiwit 16%, groenten (ui, rode bieten,wortelpuree, rode paprika puree), water, maltodextrine, aardappelzetmeel, gemodificeerd zetmeel (mais, tapioca), zout, tomatenpuree, specerijen, gehydrolyseerd maïs eiwit, dextrose, antioxidanten: E300, E301, champignonextract en gistextract. 1 verpakking (125 g) bevat 327,5 kcal, 13,5 g verzadigde vetzuren, 2,04 g zout en 8 g eiwitten.

Cijfer Kips Vega paté: 7
Voor de veganist: De Kips paté is veganistisch, een go dus!
Voor de glutenallergie: Yess! De Kips paté bevat geen gluten en is tevens een go!

Kips Vega paté – €1.90 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Kips Vega paté
Article Name
Vleesvervanger getest: Kips Vega paté
Description
Vandaag testen wij de vega paté van Kips! 1 van de 4 veganistische producten van het merk. Benieuwd wat wij ervan vonden? Dat lees je hier!
Author