Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Knakwortel!

Knakwortel
Knakwortel is bekend van de productinnovatie pitch van Albert Heijn. Het begon met een vegetarisch meisje dat niet van groenten hield en een vriend die prima kon koken. Hij besloot zijn vriendin te overtuigen hoe lekker groenten kunnen zijn. Hij marineerde een wortel in gerookte paprikasaus, gaarde en bakte die, stopte hem in een broodje en gooide daar een compleet assortiment hotdogtoppings op. Et voilà, de Knakwortel was geboren. Het stel besloot in 2018 hun Knakwortel aan te melden bij de productinnovatie pitch van Albert Heijn en die wonnen ze! Tegenwoordig liggen ze met hun Knakwortel in bijna 120 Albert Heijns en in horecagroothandel Hanos.

 

Smaak, structuur en toepassing
Op de redactie werden wij erg enthousiast van de Knakwortel! In de doorzichtige verpakking treffen wij 4 enorme Knakwortels in een rijke hoeveelheid marinade. De Knakwortels zijn al binnen 3 minuten in de pan klaar om gegeten te worden. Het staat dan ook snel op tafel. Het bakken in de pan gaat goed, de Knakwortels hebben een redelijk stevige structuur waardoor ze niet doormidden breken – wel zo fijn. Bij het proeven merken we dat de structuur van de Knakwortels aan de buitenkant wat steviger is, maar aan de binnenkant zacht en zelfs een beetje vlezig. De smaak van de marinade is zoet en de gerookte paprikasaus komt duidelijk naar voren, zonder de smaak van de wortel volledig te overheersen. De smaken complementeren elkaar. De Knakwortel zou je als voorgerechtje kunnen eten, maar het lekkerste is deze natuurlijk op een broodje. Denk aan een broodje hotdog/frikandel. Na het eten van de Knakwortels zijn we nog steeds super enthousiast en raden deze vleesvervanger op basis van smaak, structuur en toepassing zeker aan!

Voedingswaarde
De Knakwortels zijn gemaakt van wortel (89%), azijn, soja, kruiden en specerijen en een beetje zout. Wat mij direct opvalt is hoe kort deze ingrediëntenlijst is! Geen onduidelijke ingrediënten en toevoegingen, gewoon een simpele en herkenbare lijst. Wanneer we inzoomen op de voedingswaarden, leren we het volgende: één Knakwortel van 50 gram bevat per stuk 19 kcal, 0 gram verzadigd vet, 0,4 gram zout en 0,6 gram eiwitten.

Cijfer Knakwortel: 7

Voor de veganist: YES! De Knakwortel is helemaal 100% plantaardig dus een go!
Voor de glutenallergie: De Knakwortel bevat geen gluten en is dus helemaal good to go!

Knakwortel – €2.89 – verkrijgbaar bij Albert Heijn en horecagroothandel Hanos.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Knakwortel
Article Name
Vleesvervanger getest: Knakwortel
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt waar wij benieuwd naar zijn. Vandaag getest: Knakwortel
Author