Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Like BBQ Chicken van Like Meat!

Like BBQ Chicken
Misschien kende je dit merk nog niet. Dat is ook niet zo gek want het bestaat nog niet zo lang. Wel is Like Meat de laatste jaren enorm gegroeid en hebben zij het aanbod van vleesvervangers flink uitgebreid. Het hele assortiment is plantaardig. Nu zijn er een aantal van hun producten te vinden in het vega schap van de Jumbo, en dat is mij niet ontgaan. Deze betaalbare vleesvervangers zijn te vinden in de varianten curry worst, chicken bites en BBQ chicken. Die laatste klonk mij, met het lonkende barbecue seizoen, als muziek in de oren. Als voorproefje voor zonnige dagen testte ik daarom de BBQ chicken uit. Dit product is, evenals de chicken bites, helemaal biologisch.

Smaak, structuur en toepassing
Wat is ‘ie lekker! Laat het barbecue seizoen maar komen! Van deze smaak zou je wel het héle jaar door kunnen genieten. Het product smaakt daarbij niet erg chemisch zoals bij barbecue sauzen weleens het geval is, maar het is subtiel gekruid, precies goed. Vergeleken met kipstukjes van andere merken is hij wel lichtelijk aan de droge kant, en doet daardoor misschien minder denken aan ‘malse kip’. Daar staat dan weer tegenover dat hij absurd weinig verzadigd vet bevat, maar 0,4 gram per 100 gram! Het lage totale vetgehalte zou een verklaring kunnen zijn voor deze wat droge structuur, dus dat neem ik dan op de koop toe. Dit is meestal op te lossen door er een lekkere zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus bij te maken. Ook kan je de BBQ kip op een broodje met sla en tomaat eten, of door een groene salade mengen. De BBQ kip bevat maar 161 kcal per 100 gram, maar is een goede smaakmaker! Al met al ben ik positief, en nieuwsgierig naar andere producten van dit merk!

Voedingswaarden
De Like BBQ Chicken is gemaakt van water, SOJA-EIWITCONCENTRAAT* 24,9%,barbecuemarinade 19,5% (suiker*, water, tomaat*, appelmoes*, geconcentreerde druivensap*, wijnazijn*, gerookt zout (zout, rook), kruiden (paprika*, knoflook*, peper*, chili*)), zonnebloemolie*, natuurlijk aroma*, zout, maltodextrine*. *Van gecontroleerde biologische teelt (EU/Niet-EU)

Like BBQ Chicken: 7,7
Voor de veganisten: Yesss! De Like BBQ Chicken bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: Yesss! De Like BBQ Chicken bevat geen gluten, een Go dus!

Like BBQ Chicken – €3,49 – verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij de Like Chicken BBQ al geprobeerd? Of een ander product van Like Meat? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

 

Summary
Getest: Like BBQ chicken van Like Meat
Article Name
Getest: Like BBQ chicken van Like Meat
Description
Regelmatig testen wij vleesvervangers uit zoveel mogelijk verschillende supermarkten. We gingen langs bij de Jumbo, en testten de Like BBQ Chicken!
Author