Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: De Vegetarische Slager product: de mc² NoBeef Burger!

mc² NoBeef Burger van De Vegetarische Slager
“Niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze.” – Albert Einstein. Met deze uitspraak in gedachte heeft De Vegetarische Slager inmiddels al 39(!) producten ontwikkeld. De mc² NoBeef Burger is hier één van. Deze burger is 7 keer duurzamer dan het origineel, zou heerlijk mals moeten zijn en een stevige bite hebben. Wij zijn benieuwd!

Smaak, structuur en voedingswaarden
De burger ruikt naar gebraden gehakt en zo smaakt hij ook! We zouden bijna denken dat we een echt stukje vlees hebben gegeten. De burger is krokant van buiten en heeft een stevige structuur van binnen. Geen ‘vlokkerige’ structuur die wij inmiddels van menig vegetarische burger gewend zijn. Hij is goed gekruid en heeft iets scherps en is wat pittig. Erg lekker! Wel is de burger ietwat zout, maar dat zijn we van De Vegetarische Slager gewend. Dit is een goede keuze voor een broodje hamburger, maar ook naast aardappelen en groenten lijkt het ons een goed idee!

Voedingswaarden
De mc² NoBeef Burger is gemaakt van 70% soja structuur (water, soja-eiwittarwe-eiwittarwezetmeel), raapzaadolie, ui, vrije-uitloopkippenei-eiwit, uien-extract, zetmeel, specerijen, gekarameliseerde suiker, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel: verwerkt Eucheuma-wier, dextrose, palmvet, aroma`s, zout, ijzer en vitamine B12. 1 verpakking bevat 2 burgers van ieder elk 80 gram. 1 burger bevat 135,2 kcal, 1,12 g verzadigde vetzuren, 1,2 g zout en 12,16 g eiwitten.

Cijfer mc² NoBeef Burger – De Vegetarische Slager: 8
Voor de veganist: Helaas… De mc² NoBeef Burgers zijn niet volledig plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas… De burgers bevatten tarwe en dus gluten, wederom een no-go.

mc² NoBeef Burger – De Vegetarische Slager – €2.48 – verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en Jumbo.

Heb jij dit vleesalternatief al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: mc² NoBeef burger - De Vegetarische Slager
Article Name
Vleesvervanger getest: mc² NoBeef burger - De Vegetarische Slager
Description
De burger ruikt naar gebraden gehakt en zo smaakt hij ook! Vandaag testen wij de mc² NoBeef burger van De Vegetarische Slager!
Author