Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen!

Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger, een kikkererwten-citroen burger om precies te zijn. Wij kennen Mister Kitchen natuurlijk al langer van de pindakaas in de lekkerste smaken en zonder palmolie. Ook ken je wellicht de V-spread: een spread voor op brood of als dip op basis van peulvruchten, net als de fruitspread: jam met chiazaad in plaats van suiker. Mister Kitchen heeft ons nu ook verrast met een drietal vegan en vegetarische burgers vol met o.a. groenten, peulvruchten, granen, zaden, paddenstoelen en noten. Geen vleesnabootsers maar burgers met herkenbare biologische ingrediënten en eigen smaakmakers. Mister Kitchen presenteert de V-Burgers in de smaken: kikkererwten-citroen, Thaise curry en paddenstoelen-kaas, wij zijn benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
De Mister Kitchen V-Burger kikkererwten-citroen die wij gaan testen is op basis van groenten, kikkererwten, bulgur, zaden en ingelegde citroen. De structuur van de burger is erg positief, de lichte panneerlaag zorgt voor een crunch terwijl de burger zelf erg zacht is vanbinnen. De smaak van de citroen komt erg naar voren wat de burger erg citroenig en fris maakt. Naar mijn menig is deze smaak lichtelijk overheersend, maar dat is van een citroenburger misschien ook wel te verwachten. De burger heeft naast de citroen een scherpe smaak. Niet zozeer spicy, maar door de citroen wel scherp en je proeft hierbij het bittere van ingelegde citroen goed.

Voedingswaarde
Wanneer wij inzoomen op de ingrediëntenlijst, zien we dat de de gekookte kikkererwt (19%) en wortel (16%) de grootste bestanddelen zijn van deze burger. Een kruidenpasta van ingelegde citroen, knoflook, citroensap, rijstsiroop, specerijen en zeezout zorgen voor de smaak. Overige ingrediënten zijn ook zeer herkenbaar in de vorm van gekookte bulgur, paneermeel, ui, sesamzaad, peterselie, prei en boekweitvlokken en zijn allen van biologische oorsprong. De ingrediëntenlijst is ontzettend overzichtelijk en bevat geen geheimen of onnodige toevoegingen. Eigenlijk zijn de V-Burgers een ideaal instapmodel voor iedereen die minder vlees wil eten en vegetarische burgers een kans wil geven. Als we kijken naar de voedingswaarde van de V-Burger kikkererwten-citroen leren wij het volgende, één burger (90g) bevat per 100 gram 216 kcal, 1,1 gram verzadigd vet en 1,15 gram zout.

Voor de veganist: de V-Burger kikkererwten-citroen kan sporen van eieren bevatten dus een no go!
Voor gluten-allergie: de V-Burger kikkererwten-citroen bevat bulgur en tarwe dus helaas een no go!

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen
Article Name
Vleesvervanger getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen!
Author