Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de worsten van Moving Mountains!

Moving Mountains Worsten
Het bedrijf Moving Mountains heeft maar één doel: vegetarische producten populairder maken. Dit willen zij bereiken door een aanbod te creëren wat voor zowel vegetariërs en veganisten als voor vleeseters onweerstaanbaar is. De focus ligt geheel op het nabootsen van de echte vlees ervaring, maar dan geheel plantaardig! Over elke dimensie van het eten van vlees wordt nagedacht, van de juiste smaak en sappigheid tot een perfecte bite en het uiterlijk. Sinds januari 2020 liggen er producten van Moving Mountains in de Jumbo. Verse vega(n) worsten kosten over het algemeen wat meer. De Beyond Meat sausages vind ik fantastisch maar ook best prijzig. Daarom wilde ik op zoek naar lekkere alternatieven, en zo kwam ik uit bij Moving Mountains. Dít is echt zo’n worstje waarvan je in eerste instantie niet door zou hebben dat hij plantaardig is. Lees snel verder om te lezen wat wij ervan vinden!

Smaak, structuur en toepassing
Het is inmiddels barbecue seizoen en het is fantastisch dat er steeds meer plantaardige lekkernijen zijn om het barbecue feestje compleet te maken. De worstjes bakte ik nu gewoon in de pan. Héél lekker, maar ik denk dat ze het ook fantastisch zouden doen met een licht rokerige barbecue smaak. Daarom ben ik erg over dit product te spreken. De smaak is vergelijkbaar met andere (verse) braadworsten. Ze zijn ontzettend vlezig qua kleur en smaak maar toch proeft het plantaardig op een goede manier. Het hoofdbestanddeel is oesterzwam. Vooral de structuur vind ik erg on point; zacht en sappig maar met nét een krokant randje. Dit komt doordat zelfs het ‘vliesje’ wat om een worstje zit is nagemaakt. Ja, het is wel te merken dat ze bij Moving Mountains echte perfectionisten zijn. Zo ervaar jij met deze worstjes de complete vlees experience en weet ik zeker dat er échte carnivoren zijn die dit wel zullen lusten. Dat is nog eens bergen verzetten!

Voedingswaarden
De Moving Mountains Worsten zijn gemaakt van water, oesterzwam, plantaardig eiwit (6% soja eiwit concentraat, 6% erwteiwit, 2% soja eiwit isolaat), plantaardige olie (kokos, zonnebloem), 6% tarwegluten, rijst, tarwezetmeel, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel (methylcellulose, natriumalginaat), kleuren (rode biet), voedingsvezel (haver), zout, dextrose, azijn, citroensap, conserveermiddel (melkzuur), gerstemoutextract, voedingszuur (ascorbinezuur), plantaardige darm (polysachariden), vitamine B12.

Moving Mountains Worsten: 8,1
Voor de veganisten: Yesss! de Moving Mountains Worsten bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas… de Moving Mountains Worsten bevatten gluten, een No-go dus!

Moving Mountains Worsten – €4,49 – verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij de Moving Mountains Worsten al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Getest: Moving Mountains Worsten
Article Name
Getest: Moving Mountains Worsten
Description
Regelmatig testen wij vleesvervangers van verschillende supermarkten en merken. Vandaag is het de beurt aan de vegan worsten van Moving Mountains!
Author