Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Naked Chickburger van De Vegetarische Slager!

Naked Chickburger van De Vegetarische Slager
De Naked Chickburger is een van de vegan producten van De Vegetarische Slager. Het merk heeft geprobeerd om met plantaardige ingrediënten een kipburger te ontwikkelen die lijkt op het origineel. Is het De Vegetarische Slager gelukt? Hebben ze een ‘kipburger’ kunnen ontwikkelen? Je leest het hier!

 

Smaak, structuur en toepassing
Voor het opbakken geven de Naked Chickburgers nog net geen licht. Zo wit zijn ze. Gelukkig zien wij dit na enkele minuten in de pan snel veranderen. De burgers hebben een mooi kleurtje gekregen. We snijden de burgers aan en nemen een hap. Wow! Wat zout! De smaak van de burgers komt voor ons erg overeen met groentebouillon. De structuur vinden wij daarentegen wel heel fijn. De burgers zijn stevig en komen in structuur overeen met een echte kipburger. Wij zouden deze burgers niet los eten, maar op een broodje is hij goed te doen.

Voedingswaarden
De Naked Chickburgers zijn gemaakt van 5% sojastructuur (water, soja-eiwit, tarwezetmeel, tarwe-eiwit), 12% tuinbonen, zonnebloemolie, palmolie, bamboevezel, citrusvezel, natuurlijke aroma’s, tapiocazetmeel, kruiden, specerijen, gekarameliseerde suiker, dextrose, verdikkingsmiddel: methylcellulose, geleermiddel: carrageen, zout, ijzer en vitamine B12. Een verpakking (160 g) bevat 2 burgers. In 1 burger zitten 141,6 kcal, 2,88 g verzadigde vetzuren, 0,96 g zout en 6,32 g eiwitten.

Cijfer Naked Chickburger – De Vegetarische Slager: 6
Voor de veganist: Yess! De Naked Chickburgers zijn volledig plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas.. De burgers bevatten tarwe en dus gluten, een no-go. 

Naked Chickburger – De Vegetarische Slager – €3.19 – verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en Jumbo.

Heb jij dit vleesalternatief al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Naked Chickburger - De Vegetarische Slager
Article Name
Vleesvervanger getest: Naked Chickburger - De Vegetarische Slager
Description
Vandaag testen wij de Naked Chickburger van De Vegetarische Slager. Benieuwd wat wij van deze 'kipburgers' vonden? Lees dan snel verder!
Author