Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot GoodBite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: de nieuwe Sizzling Sicilian van Garden Gourmet!

Sizzling Sicilian – Garden Gourmet
We hebben goed nieuws voor jullie! Garden gourmet heeft namelijk niet één, maar drie (!) nieuwe burgers geïntroduceerd. De Glorious Greek, de Mighty Moroccan en de Sizzling Sicilian! “Only with ingredients you know”: de nieuwe burgers zijn bereid met enkel herkenbare ingrediënten. Wij zijn erg benieuwd naar deze groenteburger op basis van courgette, witte quinoa en mozzarella!


Smaak, structuur en toepassing
Zoals je de burger op de voorkant van de verpakking ziet, zo krijg je ‘m! Alleen dan wel met iets meer erwten en minder kerstomaatjes. De burgers zijn krokant vanbuiten, maar vallen bij het snijden snel uit elkaar. Toch zijn de burgers erg smeuïg vanbinnen. We proeven een mix aan kruiden, maar het zijn de zoete smaken van de tomaatjes en de appelpuree die het van de kruiden overnemen. Deze dikke groenteburger bevalt ons wel! Wij verwachten dat de smaken van de burger het beste zullen uitkomen naast een salade met gegrilde groenten en wat minder op een hamburgerbroodje.

Voedingswaarden
De Sizzling Sicilian burgers bevatten: groenten 47% (17% courgette, 13% groene erwt, 10% kerstomaat, 7% ui), gekookte witte quinoa 10% (quinoa, water), kruiden en specerijen (peterselie, basilicum, knoflook, zwarte peper), vegetarische kaas 7% (Mozzarella, Goya), tarwemeel, 5% bulgur (bevat gluten), water, appel puree, plantaardige oliën (koolzaad, zonnebloem), scharrelei-eiwitpoeder, maïszetmeel, azijn, zout, gistextract, gist, citroenpoeder en paprika-extract. In 1 verpakking (200 g) zitten 2 burgers. 1 burger bevat 153 kcal, 2,1 verzadigde vetzuren, 0,9 g zout en 7,6 g eiwitten.

Cijfer Sizzling Sicilian – Garden Gourmet: 7.5
Voor de veganist: Helaas… De Sizzling Sicilian is niet veganistisch, een no-go.
Voor de glutenallergie: Wederom een no-go. De burger bevat helaas gluten.

Sizzling Sicilian – Garden Gourmet – €3.49 – verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en Jumbo.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd naar wat jij ervan vond! Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram.

 

Summary
Getest: Sizzling Sicilian - Garden Gourmet
Article Name
Getest: Sizzling Sicilian - Garden Gourmet
Description
Vandaag getest: de nieuwe Sizzling Sicilian van Garden Gourmet! Wij zijn erg benieuwd naar deze groenteburger met courgette, witte quinoa en mozzarella.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!