Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: SoFish burgers van SoFine!

SoFine SoFish burger
Dit is een burger die ik zelf al wel regelmatig eet, maar die we nog niet officieel aan een De Hippe Vegetariër test hebben onderworpen. Het is een hele makkelijke burger die eigenlijk overal bijpast. Wil je alles weten over de smaak structuur en toepassing, lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
De SoFish burger van SoFine is een hele toegankelijke vleesvervanger. Qua smaak en structuur is de burger een beetje te vergelijken met vissticks. Het laagje ‘vis’ van binnen is zacht en smaakt ook enigszins naar vis. De structuur is wel wat droger dan een echte visstick, je proeft dat hij vooral gemaakt is van soja. Verder zit er een royale hoeveelheid paneermeel omheen, wat mij betreft is dit iets té veel, want dit is ook het eerste ingrediënt dat je op de achterkant van de verpakking ziet staan. Het vetpercentage is wel erg laag en de burger bevat maar 201 kcal per 100 gram. Al met al een prima visvervanger, want zo veel zijn er hiervan nog niet op de markt. Ook denk ik dat kinderen deze burger erg lekker kunnen vinden, omdat hij niet sterk gekruid is.

Voedingswaarden
De SoFish burgers van SoFine worden gemaakt van water, paneermeel (tarwebloem, gist, zout, paprika), sojabonen, beslag (water, tarwebloem, zout), verdikkingsmiddel (calciumchloride, natriumalginaat, methylcellulose), zonnebloemolie, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, kruiden, zout, vitamines (B2, B12), mineralen (ijzer, zink).

SoFine SoFish burgers: 7,5
Voor de veganisten: de SoFine SoFish burgers bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de SoFine SoFish burgers bevatten gluten, een No-go dus!

SoFine SoFish burgers – €2,95 – verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij deze bijzondere visvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

 

Summary
Vleesvervanger getest: SoFine SoFish burgers
Article Name
Vleesvervanger getest: SoFine SoFish burgers
Description
Elke week testen wij bij De Hippe Vegetariër vleesvervangers uit om jouw keuze wat makkelijker te maken. Deze week: de SoFine SoFish burgers!
Author