Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Valess Crispy Sticks!

Valess Crispy Sticks
Valess is een vleesvervangermerk dat al een flink aantal jaar in het schap ligt. Je herkent Valess aan de bekende paarse verpakkingen. Bijzonder aan hun vleesvervangers is dat het allemaal gemaakt is van zuivel, maar door de kruiding en vulling heel anders smaakt. Sinds kort is er weer een bijzondere nieuwe variant in het schap: Crispy Sticks. Deze sticks zitten in een opvallend paneerlaagje van tortillachips. Wij hebben ze voor je getest!

 

Smaak, structuur en toepassing
Op de redactie werden wij erg enthousiast van de Valess Crispy sticks! In de herkenbaar paarse verpakking treffen wij 5 sticks aan die er smakelijk uitzien. Het panneerjasje bedekt heel de stick en de stukjes tortillachips herkennen we duidelijk terug. Deze chips zijn misschien niet de meest gezonde toevoeging aan een vleesvervanger, maar zorgen wel voor een goede crunch! De crispy sticks zijn na enkele minuten in de pan klaar om gegeten te worden, ze staan dan ook snel op tafel. Het bakken in de pan gaat goed, de sticks blijven niet plakken en breken niet doormidden – wel zo fijn. Bij het proeven merken we dat de crunch duidelijk aanwezig is en de sticks van binnen warm en zacht zijn en doen denken aan een kip-structuur met een kleine bite. De smaak is licht pittig en wanneer we nog een keer naar de verpakking kijken, staat het woord ‘chili’ er in kleine letters bij gedrukt. De chilismaak is niet overheersend, maar is precies dat wat de sticks nodig hebben om interessant te zijn. De smaak is goed en zonder chili zou deze misschien vlak uitvallen. Erg lekker deze combinatie! In een maaltijd kun je de Valess Crispy Sticks makkelijk combineren. Je kunt deze eten bij een AVG-tje, maar ook serveren tijdens de borrel met een lekkere dipsaus, de sticks in een wrap verwerken, in een broodje of in een salade, aangekleed met tomaat, komkommer en sla. De mogelijkheden zijn eindeloos. Na het eten van de sticks zijn we nog steeds super enthousiast en raden deze vleesvervanger op basis van smaak, structuur en toepassing zeker aan!

Voedingswaarde
De Valess Crispy sticks zijn gemaakt van magere melk (56%), paneermeel met tortillastukjes (tarwemeel, maïsmeel, tomatenpoeder, uienpoeder, zout, gist, suiker, kruiden, specerijen, raapzaadolie, chilivlokken), zonnebloemolie, getextureerd tarwe-eiwit, tarwemeel, verdikkinsmiddel calciumalginaat, methylcellulose), vrije uitloop kipppenei-eiwit, gemodificeerd tarwezetmeel, havervezel, stabilisator (polyfosfaat), voedingszuur (kalciumlactaat), aroma (melk), zout en ijzer. Wat mij direct opvalt aan deze ingrediëntenlijst is dat alle toevoegingen duidelijk uitgelegd zijn, waardoor je ook direct de functie van de toevoeging weet. De lijst is verder erg overzichtelijk! Wat ik misschien niet direct had verwacht, is dat het hoofdingrediënt van de Valess Crispy Sticks magere melk is. Dat zie je niet vaak! Wanneer we inzoomen op de voedingswaarden, leren we het volgende: één Valess Crispy Stick van 32 gram bevat per stuk 70 kcal, 0,35 gram verzadigd vet, 0,4 gram zout en 3,7 gram eiwitten.

Cijfer Valess Crispy sticks: 8

Voor de veganist: Helaas! De Valess Crispy Sticks zijn niet plantaardig, dus een no-go!
Voor de glutenallergie: de Valess Crispy Sticks bevatten gluten, helaas een no-go!

Valess Crispy Sticks – €2.97 – verkrijgbaar bij verschillende supermarkten o.a. Albert Heijn en Jumbo.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Valess Crispy Sticks
Article Name
Vleesvervanger getest: Valess Crispy Sticks
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt waar wij benieuwd naar zijn. Vandaag getest: Valess Crispy sticks!
Author