Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische steak van Vegafit!

De Vegafit steak
Net als veel andere vegetarische producten heeft de Vegafit steak de naam van een origineel vlees product. Er is veel controversie over de vraag of dit nou mag of toch niet, maar voor nu draagt ook dit product de naam ‘vegetarische steak’. Veel vleesliefhebbers die hebben gekozen voor een vegetarische lifestyle vinden het fijn om producten te hebben die hun favoriete eten zo goed mogelijk nabootsen. Hoe lekker is de Vegafit steak, en hoeveel lijkt hij op de vlees variant? Wij testen het uit!

Smaak, structuur en toepassing
Qua uiterlijk lijkt de Vegafit steak op een stuk vlees dat net van de grill komt, er zitten namelijk diepe groeven in. Hierdoor lijkt hij ook een beetje op een Mexicano van de snackbar. Hij ruikt en smaakt een beetje als de meeste vegaburgers: licht kruidig, maar vrij neutraal. Niet per se de smaak die ik verwacht van een steak, maar hij is zeker lekker! Iedereen vond hem heel smakelijk. Wel bevat hij erg veel zout. Hij is heel lekker om zo te eten, en kan bijvoorbeeld ook heel goed in plaats van een steak bij een klassiek bordje aardappelen, groenten, vlees. Daarom snap ik wel waar de naam vandaan komt. Ook op een broodje kan hij prima (toch weer net als de Mexicano). Al met al een prima vleesvervanger!

Voedingswaarden
De Vegafit steak is gemaakt van: 45,9% gerehydrateerd TARWE-eiwit, zonnebloemolie, ui, MOSTERD (water, MOSTERDzaad, azijn, zout, suiker, specerijen, kruiden), aardappeleiwit, gemodificeerd zetmeel, zout, TARWEmeel, maltodextrine, suiker, SOJAhydrolysatie, dextrose, gistextract, knoflookgranulaat, aardappelvezel, TARWE-eiwit, verdikkingsmiddel (carrageen), specerijen, TARWEvezel, kruiden (SELDERIJ), aroma, GERSTEmout, MOUTextract, gekarameliseerde suiker, ijzer, zink, vitamine B12

Cijfer Vegafit steak: 7,5
Voor de veganisten: de Vegafit steak bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de Vegafit steak bevat tarwe, een No-go dus!

Vegafit steak – €2,59 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Vegafit steak
Article Name
Vleesvervanger getest: Vegafit steak
Description
In de winkels zijn er steeds meer vleesvervangers te vinden. Vandaag testen we bij de vegetarische steak van Vegafit! Wat vinden we ervan? Hoe smaakt 'ie?
Author