Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (4 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Visvrije Gamba’s van De Vegetarische Slager!

De Vegetarische Slager Visvrije gamba’s
Een visvervanger zoals je hem nog nooit eerder bent tegengekomen: Visvrije Gamba’s! Het merk achter dit product is de welbekende Vegetarische Slager. Met een breed assortiment aan vleesvervangers, waagt het merk zich sinds kort ook aan visvervangers. Een tijdje terug testten wij de Tonynsalade. Dit product kreeg van ons een 7. De Tonynsalade smaakte naar meer, vandaar dat we vandaag gaan voor de Visvrije Gamba’s! 100% De vegetarische gamba’s zouden in smaak en beleving volkomen vergelijkbaar moeten zijn met de garnaal. Wij zijn benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
De gebakken Visvrije Gamba’s zagen er erg glibberig uit. Bovendien waren ze wit, met een soort strepen erop ‘geschilderd’. Totaal geen aantrekkelijk uiterlijk! Als we alleen zouden letten op de geur, dan leek het wel net alsof we echte gamba’s voor onze neus hadden. Helaas bleek dit bij het proeven niet helemaal het geval te zijn. De gamba’s waren redelijk zoet, maar bevatten verder vrij weinig smaak. Erg jammer. Wel willen wij een applausje geven voor het nabootsen van de structuur. Die kwam qua bite toch wel erg dicht in de buurt van het origineel. Het glibberige bleef je wel terugproeven, dat niet heel aangenaam was. Deze gamba’s doen het mogelijk beter in een pittige pil pil saus of een kruidige curry.

Tip!
Wij raden aan de gamba’s na opbakken niet meer te bewaren in de koelkast. De kwaliteit van het product gaat hierna namelijk erg snel achteruit.

Voedingswaarden
De visvrije gamba’s zijn gemaakt van 77% konjac structuur (water, konjac), wei-eiwit (melk), zetmeel, suiker, kleurstof: paprika-extract, zeewier, zout, aroma en antiklontermiddel: calciumhydroxide. 1 doosje is goed voor 1 portie (160 g) en bevat 80 kcal, 1,6 g verzadigde vetzuren, 1,12 g zout en 3,2 g eiwitten. In vergelijking met echte gamba’s zit er vooral een groot verschil in eiwitten. Eenzelfde hoeveelheid gamba’s bevat namelijk wel 24 g eiwitten! Alleen red je daar de visjes niet mee 😉

Cijfer De Vegetarische Slager Visvrije Gamba’s: onvoldoende
Voor de veganist: De gamba’s zijn niet plantaardig, een no go dus!
Voor de glutenallergie: Geen gluten in deze gamba! Een go!

De Vegetarische Slager Visvrije gamba’s €3.29 – verkrijgbaar bij Jumbo en in de webshop van De Vegetarische Slager

Heb jij deze visvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vegetarische visvrije gamba's
Article Name
Vleesvervanger getest: Vegetarische visvrije gamba's
Description
Wij testten een heuse visvervanger: Vegetarische Visvrije Gamba's van De Vegetarische Slager. Lees hier wat wij er van vonden!
Author