Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de pompoen-wortel balletjes van Veggie Chef!

Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes
Veggie Chef is het vegetarische/veganistische huismerk van Jumbo. Dit huismerk heeft het grootste assortiment aan vegetarische en veganistische producten van heel Nederland. Vandaag testen wij een van de veganistische producten van het merk, de Pompoen-wortel balletjes! Lees hier ons oordeel over de groenteballetjes.

Smaak, structuur en toepassing
‘Verhit olie en bak de balletjes 6-8 minuten tot ze warm zijn’ – check! De balletjes hebben een mooi gekleurd randje gekregen. Tijd voor de test! We proeven pompoen en een milde mix aan kruiden. De kleur van de kruidenmix (geel) is direct te vinden op onze borden. Vlekgevaar aanwezig! Wel proef je dat dit een redelijk ‘schoon’ product is, zonder allerlei toevoegingen. De balletjes zijn erg zacht van structuur en lijken qua vorm meer op mini frikandelletjes dan balletjes. Toch is het een erg divers vleesalternatief. Je zou de balletjes in een pitabroodje kunnen doen, in een couscous gerecht of gewoon voor bij de aardappelen en groenten.

Voedingswaarden
De Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes zijn gemaakt van groenten in wisselende verhoudingen 58,6% (pompoen, wortel), haver 17,3%, zonnebloemolie, aardappeleiwit, bamboevezel, zout, specerijen (kurkuma, komijn, gember, karwijzaad, fenegriek, cayennepeper), kruiden (koriander, lavas, dille) en haver (gluten). 1 bakje (180 g, 12 balletjes) bevat 253,8 kcal, 1,44 g verzadigde vetzuren, 2,16 g zout en 10,08 g eiwitten.

Cijfer Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes: 7
Voor de veganist: Yess! De pompoen-wortel balletjes zijn vegan, een go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas.. De balletjes bevatten gluten, een no-go. 

Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes – €2.95 – verkrijgbaar bij Jumbo.

Heb jij dit vleesalternatief al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Getest: Veggie Chef Pompoen-wortelballetjes
Article Name
Getest: Veggie Chef Pompoen-wortelballetjes
Description
Veggie Chef is het vegetarische/veganistische huismerk van Jumbo. Vandaag testen wij een van hun vegan producten: de Pompoen-wortel balletjes!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!