Vleesvervanger getest: Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes
Lauren Kreijger

Vleesvervanger getest: Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes

vrijdag 08 november 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de pompoen-wortel balletjes van Veggie Chef!

Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes
Veggie Chef is het vegetarische/veganistische huismerk van Jumbo. Dit huismerk heeft het grootste assortiment aan vegetarische en veganistische producten van heel Nederland. Vandaag testen wij een van de veganistische producten van het merk, de Pompoen-wortel balletjes! Lees hier ons oordeel over de groenteballetjes.

Smaak, structuur en toepassing
'Verhit olie en bak de balletjes 6-8 minuten tot ze warm zijn' - check! De balletjes hebben een mooi gekleurd randje gekregen. Tijd voor de test! We proeven pompoen en een milde mix aan kruiden. De kleur van de kruidenmix (geel) is direct te vinden op onze borden. Vlekgevaar aanwezig! Wel proef je dat dit een redelijk 'schoon' product is, zonder allerlei toevoegingen. De balletjes zijn erg zacht van structuur en lijken qua vorm meer op mini frikandelletjes dan balletjes. Toch is het een erg divers vleesalternatief. Je zou de balletjes in een pitabroodje kunnen doen, in een couscous gerecht of gewoon voor bij de aardappelen en groenten.

Voedingswaarden
De Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes zijn gemaakt van groenten in wisselende verhoudingen 58,6% (pompoen, wortel), haver 17,3%, zonnebloemolie, aardappeleiwit, bamboevezel, zout, specerijen (kurkuma, komijn, gember, karwijzaad, fenegriek, cayennepeper), kruiden (koriander, lavas, dille) en haver (gluten). 1 bakje (180 g, 12 balletjes) bevat 253,8 kcal, 1,44 g verzadigde vetzuren, 2,16 g zout en 10,08 g eiwitten.

Cijfer Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes: 7
Voor de veganist: Yess! De pompoen-wortel balletjes zijn vegan, een go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas.. De balletjes bevatten gluten, een no-go. 

Veggie Chef Pompoen-wortel balletjes – €2.95 – verkrijgbaar bij Jumbo.

Let op! Het vegetarische/veganistische huismerk Veggie Chef heeft onlangs een opvolger gekregen: Lekker Veggie! De nieuwe lijn bevat moderne klassiekers, verbeterde recepturen en een tal aan nieuwe producten.

Heb jij dit vleesalternatief al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.