...

Vleesvervanger getest: Vivera plant balletjes

door | 6 feb 2020 | balletjes, Vivera, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Vivera plant balletjes!

Vivera plant balletjes
De Vivera plant balletjes lijken heel erg op de vegetarische balletjes van Vivera die je misschien al eens geproefd hebt. Vivera heeft onlangs hun producten vernieuwd en in een nieuw jasje gestoken. Sommige producten zijn qua smaak en ingrediënten nog precies hetzelfde, zoals de Vivera kipstukjes, maar van sommige is de structuur net wat aangepast. Daarnaast hebben de verpakkingen een nieuw plantjes design!

Smaak, structuur en toepassing
Bij ons aan de lunchtafel op de redactie vond eigenlijk iedereen de balletjes lekker. Dit is echt een vleesvervanger die er zelfs bij een vleeseter goed in zou gaan. Qua smaak doet hij namelijk best wel aan echte gehaktballetjes denken, alleen zijn ze dan wat minder vettig. Wel zijn ze erg zoutig. De balletjes bestaan voor het grootste gedeelte uit soja. De structuur is compact en ze zijn niet droog maar eerder een beetje sappig. Ze lijken daarin best wat op de oude variant: de Vivera vegetarische balletjes. Als je de ingrediënten vergelijkt is de vernieuwde versie lager in calorieën. De balletjes zijn goed te gebruiken bij een stamppot, of als balletjes bij de pasta.

Voedingswaarden
De Vivera plant balletjes zijn gemaakt van 82% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, natuurlijke aroma’s, aardappelzetmeel, verdikkingsmiddel (methylcellulose), zeezout, rijstmeel, aroma, gistextract, kruiden en specerijen, uienpoeder, maltodextrine, dextrose, knoflookpoeder, champignonpoeder, specerijextract, ijzer, vitamine B12.

Vivera plant balletjes: 8
Voor de veganisten: de Vivera plant balletjes bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de Vivera plant balletjes bevatten tarwe, een No-go dus!

Vivera plant balletjes – €2,45 – verkrijgbaar bij de meeste supermarkten

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera plant balletjes
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera plant balletjes
Description
Regelmatig testen wij vleesvervangers. Vandaag testen we de Vivera plant balletjes! Wat vonden we van deze vegetarische balletjes?
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt