Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tivall Griekse rondo!

IMG_7182Griekse rondo
Deze week weer een gevulde vleesvervanger van Tivall: de ‘Griekse’ rondo. Dit is een vrij grote, ovale, gepaneerde en gekruide rondo. Eenvoudig te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de binnenkant rustig kan opwarmen terwijl de buitenkant goudbruin kleurt en knapperig wordt. Zout en peper is niet nodig want de burger zelf is dankzij de vulling zout genoeg.

Smaak, structuur en toepassing
De Griekse rondo is dankzij de gepaneerde korst knapperig van buiten en buitengewoon zacht van binnen. De vulling is luchtig en smeuïg, je proeft de kruidige paprika en de licht zure olijfjes, verder is de smaak zacht en romig. Bij bestudering van het pakje blijkt dit te komen door de toevoeging van Deense kaas én roomkaas. Het maakt de burger erg verleidelijk, zonder hem zwaar te maken, tegelijk eet je natuurlijk wel een extra portie calorieën die weinig vullend is. Verder bevat de Griekse rondo courgette en prei, dit kon ik qua smaak echter niet herleiden. Qua combinatie vind ik deze rondo lastig. Doordat hij zo luchtig is zou ik niet adviseren hem te verwerken in gerechten met saus of in gerechten met harde contrasterende producten zoals aardappeltjes of pasta. Wel zou ik hem kunnen voorstellen bij een rijstgerecht, maar door hoeveelheid kaas at ik hem zelf liever bij iets lichters zoals sla.

Voedingswaarde
Zoals de twee toegevoegde kazen al doen vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij zoals we van Tivall gewend zijn vitamine B12, ijzer en eiwitten wat natuurlijk van belang is voor de vegetariër. Qua voedingswaarde bevat de Griekse rondo maar liefst 225 calorieën en 15 gram vet per rondo (een pakje bevat er 2). Dit is verreweg de minst verstandige vleesvervanger die ik tot nu toe getest heb. Wel vind ik het een leuke toevoeging op het assortiment, hij is echt anders dan de andere burger. Genieten dus, maar met mate!

Voor de veganist: de Griekse rondo bevat helaas scharrelei-eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Griekse rondo bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: Tivall griekse rondo
Article Name
Vleesvervanger getest: Tivall griekse rondo
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tivall griekse rondo!
Author