Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Groene Bonen Burger van Vivera!

IMG_8112Plantaardige burger van Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn om meer 100% plantaardige producten te ontwikkelen. Ideaal voor vegans dus! Sinds kort zijn er dus 3 nieuwe plantaardige burgers op basis van groente in hun assortiment en deze ga ik de komende tijd proeven en testen. Vandaag de groene bonen burger, boordevol met sperziebonen en groene erwtjes.

Smaak, structuur en toepassing
De groene bonen burger van Vivera is echt een stevige jongen. De burger bestaat voor maar liefst 61% uit sperziebonen en dat proef je goed. Je mag er flink op kauwen. Vaak vind ik dat sperziebonen harde stukjes hebben, en dat is nu ook zo. Niet erg, je moet alleen niet denken dat deze groene burger licht en luchtig is. Verder een beetje frittata-achtig dankzij de toevoeging van soja-eiwit en aardappelzetmeel. De doperwten maken hem dan weer wat frisser, wat de smaak goed doet. Daarnaast is hij licht kruidig en een tikje peperig dankzij de toevoeging van specerijen. Een bijzondere vegan burger die echt gezond aanvoelt en goed vult. Ik zou hem combineren met een frisse salade, op een broodje is te zwaar denk ik. Ook leuk om mee te experimenteren! Snij hem bijvoorbeeld eens in blokjes of kruimel de burger voor het bakken, en dan in de pastasalade. Ben benieuwd!

Voedingswaarde
Zoals ik al schreef: hij voelt gezond aan en dat klopt ook! Het is een hele verantwoordelijke keuze voor je dagelijkse voeding. Qua voedingswaarde bevat een pakje twee burgers van ieder 100 gram, met 126 calorieën en 0,7 gram verzadigd vet per burger. Plantaardig, stevig en ‘light’ dus. Een nieuwe variant voor de vegans onder ons, die ook nog een glutenarm is. Wat vinden jullie?

Voor de veganist: de burger is 100% plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de burger bevat alleen tarwevezels (geen tarwe-eiwit), dus is glutenarm. Wordt wel gemaakt in een fabriek waar gluten verwerkt worden.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie.

Summary
Groene bonen burger Vivera
Article Name
Groene bonen burger Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:de Groene bonen burger van Vivera!
Author