...

Vleesvervanger getest: Groenteburger AH

door | 4 dec 2013 | Albert Heijn, burgers, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

AH GroenteburgerHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Groenteburger AH!

Biologische groenteburger
Dankzij de 2e gratis-actie kocht ik twee varianten van de ‘burgers’ in de Albert Heijn. Vorige week testte ik de vegetarische hamburger van Tivall, deze week de biologische Groenteburger van AH puur & eerlijk. Deze groenteburger bestaat zoals de naam doet vermoeden voornamelijk (74%) uit groente, de overige hoofdbestanddelen zijn tarwe-eiwit en maïszetmeel. Dit resulteert in een bruin-gele burger waarin je de groente kan zien zitten. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd, evenals de hamburger. De bereidingswijze is weer simpel: in een koekenpan met een drupje hete olie bak je de groenteburger gedurende vijf minuten op matig vuur tot hij goudbruin kleurt.

Smaak, structuur en toepassing
Na een minder goede ervaring met de ‘groenteballetjes’ van Tivall is deze biologische groenteburger van de Albert Heijn meteen een succes. Je proeft de groente in iedere hap die je neemt: doperwt, wortel en maïs kon ik direct onderscheiden zonder op de verpakking gekeken te hebben. Daarbij komt nog paprika en ui. De burger is enorm luchtig, als een groentekoekje. Zacht van structuur en licht op de maag. Ideaal voor kinderen. Dankzij de neutrale, licht zoete groentesmaak combineert hij vooral goed met salades, als snack tussendoor of op een broodje. Bij heftige smaken zal de groenteburger vermoedelijk in het niets verdwijnen en bij maaltijden met veel saus verwacht ik een spons-effect, maar verwerkt in het juiste gerecht is het een echte aanrader!

Voedingswaarde
De groenteburger is helaas niet aangevuld met vitamine B12 of ijzer, maar daar staat tegenover dat dit de magerste vleesvervanger is die ik tot nu toe heb besproken! Met zijn 140 calorieën en 6,0 gram vet per 100 gram (een pakje is 150 gram en bevat 2 burgers) staat hij glansrijk bovenaan als lekkere en verstandige eetkeuze. Puntje voor de Albert Heijn. Dus inslaan zodra de 2e gratis actie weer van start gaat! Snel, gemakkelijk, lekker én gezond!

Voor de veganist: de groenteburger bevat helaas scharrelei-eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de groenteburger bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij

Summary
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH
Article Name
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Groenteburger AH
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

3 Reacties

 1. Martin Leusink

  De opmerking van Monya begrijp ik niet, dit product wordt niet als vleesvervanger gepresenteerd. En als de de nutriele waardes en declaratie analyseerd kom ik geen slechte hulpstoffen tegen. Sterker, je zou dit product juist als gezond moeten kwalificeren! Van een ”belasting” is geen enkele sprake.Integendeel. Ikvindthet een super alternatief ook voor op de BBQ, Juist vanuit gezondsheid perspectief! Dit product blijft juist heel erg bij de basis in het gebruik van gezonde natuurlijke ingredienten. Ik vindhet een Topper!!

  Antwoord
 2. monya

  Het probleem dat ik heb met vegetarische producten zoals deze vleesvervangers, is dat ze boordevol slechte hulpstoffen zitten die je lichaam enoorm belasten. Vegetarisch zonder vleesvervangers vergt wat meer creativiteit maar je gezondheid wint eraan

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Goede opmerking Monya! Zelf kook ik relatief weinig met vleesvervangers, maar ik vind het interessant om ze allemaal eens aan een test te onderwerpen. Vandaar deze rubriek. Ik ben graag creatief met veel groente, in mijn ‘recepten’ rubriek zal je zeker veel inspiratie vinden!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt