Print Friendly, PDF & Email

5/5 - (1 stemmen)
AH GroenteburgerHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Groenteburger AH!

Biologische groenteburger
Dankzij de 2e gratis-actie kocht ik twee varianten van de ‘burgers’ in de Albert Heijn. Vorige week testte ik de vegetarische hamburger van Tivall, deze week de biologische Groenteburger van AH puur & eerlijk. Deze groenteburger bestaat zoals de naam doet vermoeden voornamelijk (74%) uit groente, de overige hoofdbestanddelen zijn tarwe-eiwit en maïszetmeel. Dit resulteert in een bruin-gele burger waarin je de groente kan zien zitten. De buitenkant is egaal en niet gepaneerd, evenals de hamburger. De bereidingswijze is weer simpel: in een koekenpan met een drupje hete olie bak je de groenteburger gedurende vijf minuten op matig vuur tot hij goudbruin kleurt.

Smaak, structuur en toepassing
Na een minder goede ervaring met de ‘groenteballetjes’ van Tivall is deze biologische groenteburger van de Albert Heijn meteen een succes. Je proeft de groente in iedere hap die je neemt: doperwt, wortel en maïs kon ik direct onderscheiden zonder op de verpakking gekeken te hebben. Daarbij komt nog paprika en ui. De burger is enorm luchtig, als een groentekoekje. Zacht van structuur en licht op de maag. Ideaal voor kinderen. Dankzij de neutrale, licht zoete groentesmaak combineert hij vooral goed met salades, als snack tussendoor of op een broodje. Bij heftige smaken zal de groenteburger vermoedelijk in het niets verdwijnen en bij maaltijden met veel saus verwacht ik een spons-effect, maar verwerkt in het juiste gerecht is het een echte aanrader!

Voedingswaarde
De groenteburger is helaas niet aangevuld met vitamine B12 of ijzer, maar daar staat tegenover dat dit de magerste vleesvervanger is die ik tot nu toe heb besproken! Met zijn 140 calorieën en 6,0 gram vet per 100 gram (een pakje is 150 gram en bevat 2 burgers) staat hij glansrijk bovenaan als lekkere en verstandige eetkeuze. Puntje voor de Albert Heijn. Dus inslaan zodra de 2e gratis actie weer van start gaat! Snel, gemakkelijk, lekker én gezond!

Voor de veganist: de groenteburger bevat helaas scharrelei-eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de groenteburger bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij

Summary
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH
Article Name
Vleesvervanger getest: Groenteburger AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Groenteburger AH
Author