Print Friendly, PDF & Email

Heksnkaas Schnitzel ViveraHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Heks’nkaas Schnitzel van Vivera!

Nieuwe Heks’nkaas schnitzel van Vivera
De komende weken wil ik aandacht besteden aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu toe nog helemaal niet aan bod heb laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, biologisch als op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag beginnen we met een nieuwe vegetarische variant: de Heks’nkaas schnitzel, met een tikje magie. En dat zie je: het is een gewone gepaneerde schnitzel maar dan met een groen/geel gekruide buitenkant. Met enkele minuten aan beide zijden bak je hem in een hete koekenpan goudbruin en knapperig, let er wel op dat je alle randjes meebakt voor het lekkerste effect.

Smaak, structuur en toepassing
De nieuwe Heks’nkaas schnitzel claimt gemaakt te zijn met een tikje magie en dat proef je. Het is een verrassende schnitzel gevuld met een combinatie die net even anders dan anders is. De Heks’nkaas is op basis van plantaardige olie, room, prei, peterselie en ei, wat de burger zachte, kruidige smaak geeft. Heerlijk met die romige binnenkant en dat knapperige randje. Echt comfort food dat ook enorm in de smaak zal vallen bij kinderen. Een uniek item onder de vleesvervangers en zeker het proberen waard! Ik zou hem combineren met een eenvoudige (kruiden)salade, waarbij je de Heks’nkaas schnitzel goed tot zijn recht komt en je de kruidige smaak kan proeven.

Voedingswaarde
Deze vegetarische schnitzel is op basis van soja- en tarwe-eitwit, en aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Qua voedingswaarde raad je natuurlijk al dat zo’n heerlijke romige schnitzel niet het meest magere product is dat Vivera in huis heeft. Een pakje Heks’nkaas schnitzels is 200 gram en bevat twee schnitzels. De voedingswaarde van een Heks’nkaas schnitzel is 273 calorieën, 15,2 gram vet en 2,2 gram suikers per pakje per item. Voor een met ‘kaas’ gevulde vleesvervanger zijn dit toch oké aantallen en zeker wanneer gecombineerd met een frisse salade het proeven waard! Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze nieuwe variant vinden?

Voor de veganist: de Heks’nkaas schnitzel bevat scharrelei en room, dus no go.
Voor gluten-allergie: de Heks’nkaas schnitzel bevat helaas verschillende tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Article Name
Vleesvervanger getest: Heks'nkaas Schnitzel Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Heks'nkaas Schnitzel van Vivera!
Author