Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (6 stemmen)

Hot n Spicy falafel MazaHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:de Hot ‘n Spicy falafel van Maza!

Falafel hot ‘n spicy van Maza
De komende weken wil ik stilstaan bij de vleesvervangers van Maza. Maza is een Nederlands bedrijf, ook te vinden in De Foodhallen, gespecialiseerd in Mediterrane lekkernijen geïnspireerd op de receptuur uit het Midden-Oosten: van falafel en mezze tot hoemoes, salades en sauzen. Alle Maza producten zijn vegetarisch, kosher en halal, met zoveel mogelijk verse ingrediënten, bijzondere kruiden en specerijen en op traditionele wijze bereid. De hot ‘n spicy falafel van Maza bestaat uit mooi geproportioneerde, half platte rondjes die je in enkele minuten in de koekenpan goudbruin bakt.

Smaak, structuur en toepassing
Falafel is dé snack van het Midden-Oosten. Dit zijn balletjes van kikkererwten (67%), spinazie, raapolie, peterselie, ui, knoflook, kruiden en specerijen. Ze zijn al kort voorgebakken door Maza, dus je hoeft ze alleen nog maar krokant af te bakken. In tegenstelling tot de authentieke falafel van Maza bevat de hot ’n spicy meer ingrediënten, waaronder natuurlijk veel kruiden: jalapeno pepers, harissa, courgette, peterselie, knoflook, koriander en citroenzuur. Dit maakt dat de falafel echt bijzonder pittig, buitengewoon lekker naar mijn smaak, maar wel uitgesproken. De falafel is iets minder stevig dan de authentieke variant, wat luchtiger en lekker rul van binnen. Je proeft duidelijk de kikkererwten, versterkt in smaak door de specerijen. De falafel is zacht van binnen en knapperig van buiten en smaakt bijna homemade. Heerlijk in combinatie met een eenvoudige salade of los als borrelhapje. Een echte smaakmaker en mijn Maza favoriet!

Voedingswaarde
De hot ‘n spicy falafel van Maza bevat 250 gram per pakje, met ongeveer 18 falafel balletjes. Dit is voldoende voor 4 personen. De balletjes bevatten 123 calorieën en 11,3 gram vet per 100 gram, oftewel 308 calorieën en 28 gram vet per pakje. Dit zijn minder calorieen dan de authentieke falafel, waarschijnlijk door de vermindering van de kikkererwten. Wel bevat de hot ’n spicy falafel in verhouding iets meer vet, maar blijft absoluut een gezonde en verantwoorde keuze, geschikt om je maaltijd op te fleuren. Een perfecte vleesvervanger en weer een mooi alternatief voor het bestaande assortiment!

Voor de veganist: de hot ‘n spicy falafel van Maza is helemaal veganistisch, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de falafel bevat helaas tarwebloem, dus is niet glutenvrij.

Wil jij weten waar Maza verkocht wordt bij jou in de buurt? Kijk hier voor de verkooppunten.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Hot 'n Spicy falafel Maza
Article Name
Hot 'n Spicy falafel Maza
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Hot 'n Spicy falafel van Maza!
Author