Print Friendly, PDF & Email

IMG_7547Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Kaasschnitzel AH!

Kaasschnitzel
Inmiddels zijn we aanbeland bij de vleesvervangers waarvan ik niet denk dat ze mijn favoriet zullen worden. Ik heb ze uitgesteld en nu moet ik er wekelijks aan geloven. De kaasschnitzel van de Albert Heijn is er daar een van. Niet omdat ik denk dat hij niet lekker is, maar omdat ik zo’n ‘kaasbom’ altijd probeer te vermijden in mijn strijd om gezond en slank te blijven. Toch neem ik hem onder de loep, zoals beloofd. Het is een vrolijke, grof gepaneerde, gele burger. Hij is gemakkelijk te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de kaas warm wordt en smelt en de buitenkant knapperig wordt en goudbruin kleurt. Dit duurt iets langer dan bij de andere burgers, ongeveer acht minuten.

Smaak, structuur en toepassing
Na het bakken ziet de kaasschnitzel er prachtig uit met diverse kleuren goudbruin. Een echte verleider. Als je hem open snijdt druipt langzaam de zachte, smeuïge kaas eruit. Direct uit de pan, wanneer de kaas warm en gesmolten is, is hij op z’n lekkerst. Je proeft dat de schnitzel goed gevuld is, geen artificiële nepvulling, echt drie soorten romige kaas en een beetje kwark. Zoals te verwachten valt is hij naast lekker ook buitengewoon machtig, een steen op je maag en naarmate hij afkoelt verandert de zachte kaas langzaam in een kleverig blok. Wat mij betreft niet te vaak dus, misschien als anti-kater-snack na een avondje stappen of om samen te delen bij een frisse salade. De kaasschnitzel is een maaltijd op zich, dus vooral licht combineren!

Voedingswaarde
Zoals de vulling (en de naam) van de kaasschnitzel al doen vermoeden is het geen calorie-arme variant. Hij bevat 275 calorieën en 18 gram vet per schnitzel (een pakje bevat er 2). Dit is dus een rijke aanvulling van je maaltijd waarover je beter een tweede keer zou nadenken.

Voor de veganist: de kaasschnitzel bevat helaas melk, ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de kaasschnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij

Summary
Vleesvervanger getest: Kaasschnitzel AH
Article Name
Vleesvervanger getest: Kaasschnitzel AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Kaasschnitzel AH!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!