Print Friendly, PDF & Email

Kipstukjes ViveraHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Kipstukcjes van Vivera!

Plantaardige kipstukcjes van Vivera
Vorige week besteedde ik voor het eerste aandacht aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu dan nog helemaal niet aan bod had laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, biologisch als op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag een van mijn favoriete plantaardige varianten: de kipstukcjes. Vrolijke brokjes die je uit de verpakking echt een beetje uit elkaar moet trekken waardoor je allerlei formaten en vormen stukjes krijgt die je lekker moet roerbakken in een hete koekenpan met zout en peper tot er knapperige goudbruine randjes ontstaan.

Smaak, structuur en toepassing
De plantaardige kipstukcjes zijn helemaal mijn ding. Plain and simple, met welgeteld vijf ingrediënten op de ingrediëntenlijst: 94% gerehydrateerd soja-eiwit, specerijextract, natuurlijk aroma, erwtenvezels en zout. Geen e-nummers, geen onbekende toevoegingen en zo smaken ze ook. De kipstukcjes zijn super vlezig, gelaagd en tegelijk zacht en knapperig, een structuur zoals je bij kip zou verwachten. Je moet er echt op kauwen en zijn enorm voedzaam, wat ze voor mij een waardevolle toevoeging aan mijn maaltijd maken. Daarnaast kan je ze perfect met van alles combineren doordat ze zo neutraal smaken: je kan ze kruiden in de pan om je salade te pimpen, je kan ze mee laten koken in de curry, in een pastasaus of aanpassen naar je smaak bij een Aziatisch gerecht. Een blijvertje!

Voedingswaarde
Het is voor mij geen echte drijfveer, maar toch wordt ik qua voedingswaarde helemaal blij van deze kipstukcjes. Een pakje is 150 gram en bevat een grote handvol brokjes, zeg 25 stuks, meer dan voldoende voor een tweepersoonsmaaltijd. En dat terwijl de voedingswaarde van de kipstuckjes per 100 gram slechts 125 calorieën, 0,5 gram vet en 0,6 gram suikers bevat. Daar kan je nog eens schuldvrij van eten, en dat geeft mooi aan dat een vleesvervanger echt een gezonde en verstandige keuze kan zijn voor je dagelijkse voeding. Hoera voor de kipstukcjes dus!

Voor de veganist: de kipstukcjes zijn 100% plantaardig, dus helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de kipstukcjes bevatten zelf geen gluten, maar worden geproduceerd in een bedrijf waar ook glutenbevattende granen worden verwerkt.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Kipstukcjes Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: Kipstukcjes Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Kipstukcjes van Vivera!
Author