Print Friendly, PDF & Email

IMG_5183Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Kipstikcjes chili lemon van Vivera!

Chili Lemon kipstukcjes van Vivera
Kennen jullie de kipstukcjes van Vivera al? Ze hebben nu een nieuwe variant! Hun plantaardige kipstukcjes maar dan met een frisse-pittige lemon chili marinade. Vivera is vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. De kipstukcjes zijn een gouden oude variant waar ik al eerder over schreef, met deze nieuwe saus erbij blijf je variëren!

Smaak, structuur en toepassing
Ik ben dol op de plantaardige kipstuckjes van Vivera! Ik citeer uit mijn eerdere artikel: “Plain and simple, met welgeteld vijf ingrediënten op de ingrediëntenlijst. Geen e-nummers, geen onbekende toevoegingen en zo smaken ze ook. De kipstukcjes zijn super vlezig, gelaagd en tegelijk zacht en knapperig, een structuur zoals je bij kip zou verwachten. Je moet er echt op kauwen en zijn enorm voedzaam, wat ze voor mij een waardevolle toevoeging aan mijn maaltijd maken.” Dankzij de Lemon Chili marinade zijn ze iets minder neutraal en simpel als de authentieke variant die je perfect op smaak kan brengen in een gerecht (en normaal gesproken doe ik dat liever omdat ik dan weet wat ik er allemaal in doe), maar dankzij deze marinade zijn de stukjes we super gemakkelijk. Even in de pan met wat wokgroenten bijvoorbeeld en je hebt ook geen woksaus meer nodig. Ideaal! De smaak is zoals de naam zegt fris en licht pittig tegelijk, maar niet te uitgesproken. Een goede smaakmaker voor een eenvoudig gerecht.

Voedingswaarde
In deze variant is de ingrediëntenlijst wel iets uitgebreider vanwege de marinade, naast de basis van de kipstukcjes: gerehydrateerd soja-eiwit, specerijextract, natuurlijk aroma, erwtenvezels en zout, vind je in marinade ook olie, erwtenvezels, kruiden, specerijen, een heel klein beetje suiker, uien, citroenschillen, rode paprika, azijn en citroensap. Dit betekent natuurlijk ook dat door de marinade de bijzonder lage voedingswaarde van 125 calorieën en 0,5 gram vet per 100 gram, verandert naar 187 calorieën en 8,2 gram vet per 100 gram (in het pakje zit 150 gram). Voor mij betekent dit toch dat de neutrale kipstukcjes mijn favoriet blijven, maar ik zal deze zeker kopen wanneer ik weet dat ik weinig tijd heb en snel een maaltijd op smaak wil hebben. Wat vinden jullie?

Voor de veganist: de kipstukcjes zijn 100% plantaardig, dus helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de kipstukcjes bevatten zelf geen gluten, maar worden geproduceerd in een bedrijf waar ook glutenbevattende granen worden verwerkt.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Kipstukcjes chili lemon Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: Kipstukcjes chili lemon Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Kipstukcjes chili lemon van Vivera!
Author