Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de linzenburger van GoodBite!

IMG_0615Burger op basis linzen, havervlokken en dadels
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! Eerder testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger, en deze maand de braadworstjes en Italiaanse Carré en keer op keer was ik blij verrast door deze creatieve varianten. Tijd voor meer dus! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Deze week testte ik de nieuwe linzenburger van GoodBite waar niet alleen linzen in zitten maar ook dadels en havervlokken. Ik ben altijd dol op het proeven van nieuwe innovatieve combinaties, dus deze stond bovenaan mijn lijstje, zeker toen ik erachter kwam dat hij vegan én glutenvrij is!

Smaak, structuur en toepassing
What you see is what you get. Dat vind ik altijd fijn! De linzenburger bestaat voor 35% uit linzen, aangevuld met groenten, dadels en havervlokken, in een dun gepaneerd korstje dat zorgt voor het knapperige randje. Weinig poespas dus! De burger is puur van smaak, zacht van binnen en krokant van buiten. De dadels zorgen voor een lichtzoete smaak die goed past bij de aardse smaak van de linzen. De burger heeft een behoorlijk formaat is en lekker voedzaam, ook dankzij de toevoeging van de havervlokken. Een stevige toevoeging aan je lunch of diner, ook heerlijk zonder koolhydraten alleen in combinatie met bijvoorbeeld een soep of frisse salade. Dankzij de lichtzoete smaak en het knapperige korstje ook een aanrader voor de kids!

Voedingswaarde
Peulvruchten hebben altijd een wat hogere calorische waarde en dat zie je terug in de voedingswaarde van deze burger. Een pakje linzenburgers bevat 2 burgers van ieder 100 gram. Een linzenburger bevat 240 calorieën en 1,3 gram verzadigd vet. Een behoorlijke hoeveelheid voor een vleesvervanger, dus ik zou aanraden hem te combineren met een lichte, simpele maaltijd. Doordat hij zo voedzaam is, is dit ook totaal geen straf en kan je lang op deze burger teren.

Voor de veganist: de linzenburger is geheel plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de linzenburger is gemaakt van glutenvrij paneermeel, dus good to go!

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische linzenburger van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische linzenburger van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische linzenburger van GoodBite!
Author