Print Friendly, PDF & Email

8ZmWoHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Lupine Schnitzel van Vivera!

Vegetarische lupine schnitzel van Vivera
Vorige maand besteedde ik voor het eerste aandacht aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu dan nog helemaal niet aan bod had laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag een van Vivera’s schnitzels (ja, ze hebben verschillende soorten): de lupine schnitzel, op basis van een nog redelijk onbekende peulvrucht van eigen bodem. Lokaal en duurzaam dus!

Smaak, structuur en toepassing
De lupine schnitzel van Vivera is dun en heeft in tegenstelling tot sommige andere schnitzels een perfecte paneerlaag: niet te dik waardoor het melig wordt, maar precies voldoende om de schnitzel een knapperig korstje te geven. Hierdoor is hij krokant van buiten en stevig van binnen. Je herkent een peulvrucht-achtige structuur in de vulling met een kruidige smaak die mij een beetje doet denken aan kerrie. Voor mij persoonlijk is de schnitzel behoorlijk groot en wordt daardoor een beetje saai, doorgaans ben ik meer fan van ‘stukjes’ om in mijn gerechten te verwerken, maar voor een schnitzel vind ik dit een heel goed alternatief! Heel gemakkelijk te combinernen met een frisse salade of GVA-tje: groente, vleesvervanger en aardappeltjes.

Voedingswaarde
Mooi aan de producten van Vivera vind ik dat degene die ik tot nu toe getest heb (bijna) allemaal een overzichtelijke ingrediëntenlijst hebben met herkenbare toevoegingen, zonder e-nummers en aangevuld met ijzer en vitamine B12. Als we kijken naar de voedingswaarde dan bevat een pakje twee schnitzels van 100 gram, met 219 calorieën en 10 gram vet per schnitzel. Dit is niet weinig, maar het is dan ook een behoorlijk grote schnitzel waar ik nog maar weinig bij nodig zou hebben. Frisse groene salade erbij en klaar is je gezonde en verantwoorde maaltijd.

Voor de veganist: de schnitzel bevat helaas kippen-eiwit, dus no go. Vivera heeft speciale 100% plantaardige producten, die zijn wel geschikt en herkenbaar aan de verpakking.
Voor gluten-allergie: de schnitzel bevat helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Lupine Schnitzel Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: Lupine Schnitzel Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Lupine Schnitzel van Vivera!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!