Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Vegan Asperge Burger van SoFine!

Vegan Asperge Burger
Vandaag voor de vierde keer in deze testrubriek: SoFine. Als er iemand veel weet van plantaardig eten dan is het dit merk, want in 1963 al importeerde SoFine als een van de eersten tofu naar Nederland! SoFine maakt tegenwoordig vernieuwende, verrassende producten op basis van groenten en plantaardige eiwitten. Het assortiment bestaat uit Groenteburgers, Vleesvervangers en Tofu-varianten. Bijzonder nieuws: SoFine staat sinds kort voor 100% plantaardig! Dit betekent dat hun assortiment in Nederland volledig vegan is en in België is dat straks ook het geval. Tijd om verder in dit assortiment te duiken! Eerder al ontdekte ik hun seizoensproducten: de Pastinaak Carré en de Boerenkool Burger, deze laatste werd zelfs genomineerd voor de jaarprijs goede voeding! Vandaag weer een bijzondere variant: de Asperge Burger, geheel plantaardig met lekker veel groene asperges! Een echte zomerse groenteburger. Benieuwd?!

Smaak, structuur en toepassing
De Asperge Burger is hartstikke nieuw en ligt sinds deze week in de schappen! Een primeurtje dus. Hij bevat maar liefst 29% groene asperges en dat proef je! De basis is groene asperges en courgette gemengd met tofu, gepaneerd in tarwe paneermeel met wat specerijen en zeezout. Wat me direct opvalt is dat het écht een groenteburger is, waarbij de groenten overheersen. De smaak en knapperige structuur van de groene asperges is herkenbaar aanwezig. Om de groenten heen zit een prettige, vezelige structuur. De burger is dun, waardoor je hem makkelijk krokant kunt bakken en hij lekker licht aanvoelt. Een perfecte zomers vleesalternatief voor bij een salade, op een broodje of gekruimeld in een wrap. YUM!

Voedingswaarde
De Asperge Burger wordt gemaakt van van 29% groene asperges, gecombineerd met 24% tofu,12% courgette, paneermeel, kruiden, zeezout, limoen, vitamine B2 en B12, ijzer en zink om het tot een volwaardige vleesvervanger te maken. Een overzichtelijke ingrediëntenlijst die we kunnen begrijpen. Qua voedingswaarde is de Asperge Burger mega verantwoord – en daar worden we blij van! Een Asperge Burger is 80 gram en bevat 100 calorieën en 0,8 gram verzadigd vet (in een pakje zitten 2 burgers). Volgens mij is dit een positief record! Lange leven deze lichte, zomerse variant, hiermee blijven we in onze bikini (of zwembroek) passen! Misschien kan hij zelfs op de BBQ? Zeker de moeite van het proberen waard!

Voor de veganist: de Asperge Burger is helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de Asperge Burger bevat helaas tarwe paneermeel, dus no go.

Het assortiment van SoFine wordt verkocht bij de JUMBO supermarkten.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegan Asperge Burger van SoFine
Article Name
Vleesvervanger getest: vegan Asperge Burger van SoFine
Description
Benieuwd hoe de vegan Asperge Burger van SoFine smaakt en wat je ermee kan? De Hippe Vegetariër test alle vleesvervangers uit de Nederlandse supermarkten!
Author