Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik op woensdag een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Valess, van Maza tot SoFine en van Tivall tot GoodBite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

Vegan boerenkool burger
Vandaag voor de tweede keer in deze testrubriek: SoFine. Als er iemand veel weet van plantaardig eten dan is het dit merk, want in 1963 al importeerde SoFine als een van de eersten tofu naar Nederland! Niet veel later begonnen ze met hun eigen tofu-productie, en inmiddels maken ze niet alleen meer tofu, maar ook allerlei andere vleesvervangers op basis van soja, groenten kruiden. Altijd vegetarisch, vaak ook geheel plantaardig en soms biologisch. Tijd om in dit assortiment te duiken! Dat deed ik eerder deze maand met een bijzonder seizoensproduct: de Pastinaak Carré, en deze week weer met een nieuwe (!) seizoensklassieker: de Boerenkool Burger. Ons eigen lokale superfood in burgervorm! Dat moest ik natuurlijk proeven.

Smaak, structuur en toepassing
De boerenkool burger is hartstikke nieuw en ligt sinds deze week in de schappen! Een primeurtje dus. Hij bevat maar liefst 42% boerenkool en dat proef je! De typerende, aardse, licht bittere boerenkoolsmaak maakt deze burger bijzonder. Hij is stevig van structuur, een beetje omelet-achtig, zonder dat er ei aan te pas is gekomen want hij is geheel veganistisch! Deze goede bite is te danken aan de gerookte tofu waarmee de burger samengesteld wordt. Deze rokerige smaak past goed bij de boerenkool en maakt het tot een echte voedzame, winterse burger. Doet het goed bij een zoete aardappelstamppotje zoals ik ‘m at (zie foto)! Deze zoete, lichte combinatie is een fijne tegenhanger van de burger, die met z’n stoere boerse smaak wel iets fris kan gebruiken. Zo maak je er je eigen feestje van!

Voedingswaarde
De boerenkool burger wordt gemaakt van 42% boerenkool, gecombineerd met 11% zoete aardappel, 16% gerookte tofu, knoflook, ui en kruiden, aangevuld met vitamine B2, B12, zink en ijzer om het tot een volwaardige vleesvervanger te maken. Een prima ingrediëntenlijst die je tenminste kan begrijpen! Qua voedingswaarde is de boerenkool burger mega verantwoord – en daar worden we blij van! Een boerenkool burger is 85 gram en bevat 130 calorieën en 0,85 gram verzadigd vet (in een pakje zitten 2 burgers). Volgens mij is dit een positief record! Lang leven de boerenkool. Ook ideaal om deze supergroente creatief te verpakken naar je kinderen! Met een goede schep appelmoes gaan ze misschien wel overstag? Een aanrader!

Voor de veganist: de boerenkool burger is helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de boerenkool burger bevat helaas tarwebloem, dus no go.

Het assortiment van SoFine wordt verkocht bij de JUMBO supermarkten.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

img_3098_bewerkt

Summary
Getest: vegan Boerenkool Burger van SoFine
Article Name
Getest: vegan Boerenkool Burger van SoFine

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!