Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Vegan SoFish burger!

Vegan SoFish Burger (visvervanger)
Wat een toffe innovatie van SoFine! Vandaag test ik geen vleesvervanger, maar een heuse visvervanger en ook nog eens geheel plantaardig. Want als er iemand veel weet van plantaardig eten dan is het SoFine. SoFine maakt vernieuwende, verrassende producten op basis van groenten en plantaardige eiwitten, zowel vleesvervangers als visvervangers dus! Sinds kort is hun hele assortiment 100% vegan, dus dat is goed nieuws. Deze SoFish Burger is hun nieuwste uitvinding: gemaakt van vers gevangen sojabonen, zónder graatjes. Ook zo benieuwd?!

Smaak, structuur en toepassing
De SoFish Burger doet me natuurlijk meteen denken aan… jawel… vissticks! Hoelang geleden is dat? Ik kan het me niet meer herinneren, maar ik weet wel dat ik deze plantaardige SoFish Burger nog veel lekkerder vindt! Hij is niet te visachtig qua geur of smaak, maar heeft wel die mooie zachte, malse, dradige structuur. SoFine heeft qua structuur echt een mooi onderscheid weten te maken tussen een vleesvervanger en een visvervanger. Hij is rul van binnen en licht kruidig van smaak, met een heel krokant korstje. Wat mij betreft een super originele variant die iedereen moet proberen! Als je het mij vraagt ook een topper voor de kids. Heerlijk gecombineerd met een eenvoudige maaltijd zoals een salade of wat groenten. Een nieuwe ervaring, zeker snel proeven!

Voedingswaarde
De SoFish Burger wordt grofweg gemaakt van sojabonen, tarwebloem, water, aardappelzetmeel, kruiden en vitamine B2 en B12, ijzer en zink om het tot een volwaardige visvervanger te maken. Een overzichtelijke ingrediëntenlijst zonder geheimen. Qua voedingswaarde valt de SoFish Burger iets hoger uit dan we van SoFine gewend zijn (tot nu toe scoorde SoFine bijna altijd een ‘all time low’ in positieve zin), maar nog steeds scoort hij goed. Een SoFish Burger is 80 gram en bevat 162 calorieën, 1,36 gram verzadigd vet en 0,88 mg zout (in een pakje zitten 2 burgers). Alsnog prima waarden aangezien de burgers ook behoorlijk groot zijn en lekker vullend. Zeker een aanrader dus voor een verrassende plantaardige avondmaaltijd!

Voor de veganist: de SoFish Burger is helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de SoFish Burger bevat helaas tarwemeel, dus no go.

Het assortiment van SoFine wordt verkocht bij de JUMBO supermarkten. Dit product vind je in het vleesvervanger-schap!

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegan SoFish van SoFine
Article Name
Vleesvervanger getest: vegan SoFish van SoFine
Description
Benieuwd hoe de vegan SoFish Burger van SoFine smaakt en wat je ermee kan? De Hippe Vegetariër test alle vleesvervangers uit de Nederlandse supermarkten!
Author