Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: vegan filetlapjes van Vivera!

Gemarineerde filetlapjes van Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, biologisch en op basis van lupine. Vorig jaar hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn hun hele assortiment plantaardig te maken. Geweldig voor de vegans onder ons dus (maar als vegetariër word ik daar ook heel blij van)! Vanaf 2017 zal je dus géén dierlijke producten meer aantreffen in hun vleesvervangers, en dat dit niets hoeft uit te maken voor de smaak zal ik de komende tijd gaan ontdekken. Vandaag test ik hun nieuwe vegan gemarineerde filetlapjes! Jawel, klinkt goed he?

Smaak, structuur en toepassing
Deze vegan filetlapjes worden gemaakt op basis van soja- en tarwe-eiwit (82%), gemarineerd in een indrukwekkend kruidenmengsel: knoflook, koriander, witte peper, komijn, nootmuskaat, majoraan, gember, peterselie, foelie, tijm, basilicum, rozemarijn en ui. Wat leuk is aan dit product, is dat het ontzettend mager is maar wel heel vol van smaak. Van binnen zijn de filetlapjes heel neutraal en zacht van smaak, de marinade aan de buitenkant daarentegen is best heftig. Enorm sterk en kruidig van smaak. Het is heel lekker, maar iets meer evenwicht zou van mij mogen. Dit kan je natuurlijk ook bereiken door te kiezen voor een frisse maaltijd: serveer de filetlapjes op een broodje of bij een salade, zodat je geen saus/dressing meer nodig hebt dankzij de marinade. Oja, voordeel: de filetlapjes worden verkocht in een family pack voor 4 personen! Lekker vegan genieten met het hele gezin dus.

Voedingswaarde
De vegan gemarineerde filetlapjes zijn dus bijzonder mager en dat maakt het wat mij betreft helemaal een fijne keuze voor een vegetarische maaltijd. Het familiy pack bevat 4 filetlapjes, van 70 gram per stuk. Een filetlapje bevat 86 calorieën, 0,14 gram verzadigd vet, 13 gram eiwitten en 1 gram zout. Kortom, op alle punten is dit een verantwoord product voor een gezond voedingspatroon! Daarnaast zijn de filetlapjes aangevuld met vitamine B12 en ijzer om een volwaardige vleesvervanger te zijn. Last but not least: 100% veganistisch dus!

Voor de veganist: de gemarineerde filetlapjes zijn helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de gemarineerde filetlapjes bevatten tarwe-eiwit, dus zijn helaas niet glutenvrij.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: veganistische gemarineerde filetlapjes van Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: veganistische gemarineerde filetlapjes van Vivera
Description
Benieuwd hoe de nieuwe gemarineerde filetlapjes van Vivera smaken? De Hippe Vegetariër test alle vleesvervangers uit de Nederlandse supermarkten!
Author