Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik op woensdag een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Valess, van Maza tot SoFine en van Tivall tot GoodBite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

Plantaardige krokante kipschnitzel van Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, biologisch en op basis van lupine. Vorig jaar hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn hun hele assortiment plantaardig te maken. Geweldig voor de vegans onder ons dus (maar als vegetariër word ik daar ook heel blij van)! Vanaf 2017 zal je dus géén dierlijke producten meer aantreffen in hun vleesvervangers, en dat dit niets hoeft uit te maken voor de smaak zal ik de komende tijd gaan ontdekken. Vandaag test ik hun veganistische kipschnitzel. Nu de allerkrokantste versie!

Smaak, structuur en toepassing
Krokante kipschnitzel? Jawel! Dit moet de allerkrokantste kipschnitzel zijn. Daar was ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar! Leuk om te zien is dat je direct een verschil ziet als je naar de coating kijkt: paneervlokken in plaats van paneermeel waardoor je inderdaad een super krokant korstje krijgt. Alsof je de chips tussen je kiezen hoort kraken! Voor het allerlekkerste randje moet je deze bakken in de koekenpan met een royale scheut olie. Hier ben ik niet zo goed in. Gelukkig kan het ook in de oven en dan smaakt hij nog steeds goed! Daarnaast is de structuur van de schnitzel ook verbeterd. Hij heeft nu een hele vezelige structuur, alsof hij opgebouwd is uit allemaal kleine draadjes. Dit geeft een hele lekkere ‘chewy’ bite en feel. Volgens mij lief is het een zeer goede kip-imitatie. Hoewel dat mij weinig zegt, is het voor mij wel één van de beste schnitzels die ik ken!

Voedingswaarde
Een kipschnitzel is ideaal te combineren met een frisse salade of allemaal gewokte groenten. Kijkend naar de voedingswaarde zou ik de maaltijd aan de lichte kant houden, want deze krokante kipschnitzel bevat 194 calorieën, 0,9 gram vet, 12,4 gram eiwitten en 1,41 gram zout per schnitzel (een pakje bevat 2 schnitzels). Gelukkig is de schnitzel ook behoorlijk vullend, dus je kan er echt een tijdje op teren! Daarnaast bevat hij ijzer en vitamine B12 om een volwaardige vleesvervanger te zijn. Mooie toevoeging aan ons schnitzelparadijs!

Voor de veganist: de krokante kipschnitzel is helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de krokante kipschnitzel bevat tarwe, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: veganistische kipschnitzel van Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: veganistische kipschnitzel van Vivera
Description
Benieuwd hoe de nieuwe vegan kipschnitzel van Vivera smaakt en wat je ermee kan? De Hippe Vegetariër test alle vleesvervangers uit de Nederlandse supermarkten!
Author