Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de notenballetjes van GoodBite!

GoodBiteBalletjes vol met noten
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! Want eerder dit jaar testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger en was blij verrast door deze creatieve varianten. Tijd voor meer dus! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Deze week testte ik de notenballetjes van GoodBite. Goede verwachtingen na de notenburger waar ik eerder enthousiast over was!

Smaak, structuur en toepassing
Wat me direct opvalt bij de notenballetjes is de romige smaak van de noten die ik extra kan waarderen verwerkt in dit powerballetje. Er is 31% procent noten in verwerkt, in de vorm van cashewnoten, paranoten, amandelen, macadamianoten, pistachenoten en pecannoten. De noten en de korst van het balletje maken hem knapperig, de structuur is stevig: je moet flink kauwen. En dat is goed, want dan merkt je lichaam dat er echt gegeten wordt! De smaak is zacht en licht zoet door de noten, niet zo uitgesproken en ook goed geschikt voor wat oudere kids. Het is een volle en rijke vleesvervanger, waar ik persoonlijk na 3-4 stuks echt voldoende heb. Zeer voedzaam maar goed te combineren met een frisse salade, een Oosters getinte maaltijd en misschien zelfs een broodje voor de lunch.

Voedingswaarde
Qua voedingswaarde raad je natuurlijk al dat balletjes met 31% voedzame noten niet de meest magere exemplaren zullen zijn. En dat klopt. Een pakje notenballetjes bevat 10 notenballetjes van totaal 170 gram. Een notenballetje bevat 54 calorieën en 1 gram verzadigd vet. Per 100 gram is dat dan 324 calorieën en 6 gram verzadigd vet. Verder zijn de balletjes aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Goede tip dus om er met mate van te genieten en de balletjes met z’n tweeën of drieën te delen, maar dan heb je een heerlijke snack of vegetarische aanvulling van de maaltijd.

Voor de veganist: de balletjes bevatten helaas kippen-eiwit en kaas, dus no go.
Voor gluten-allergie: de balletjes bevatten tarwe, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo, PLUS en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische notenballetjes van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische notenballetjes van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de notenballetjes van GoodBite!
Author