Print Friendly, PDF & Email

IMG_2702Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Notenburger van GoodBite!

Burger op basis van noten
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’. Een vleesvervangermerk dat nog niet eerder op mijn blog aan bod is gekomen, dus hoog tijd om daar iets aan te veranderen. GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant. Al sinds 2002 zijn hun vleesvervangers, gemaakt op basis van soja, tarwe en erwten, te vinden in de supermarket en inmiddels hebben ze een van de grootste assortimenten. Ook fijn: op de verpakking staat duidelijk vermeld als het een volledig plantaardig product is, en dus geschikt voor veganisten. Deze week testte ik de notenburger van GoodBite. Ik was direct enthousiast: een burger volledig op basis van noten! Die kende ik nog niet in het Nederlandse vleesvervangerschap. Een mooie variant dus van GoodBite en tijd om deze te ontdekken!

Smaak, structuur en toepassing
De notenburger van GoodBite is echt goed gevuld met maar liefst 31% procent noten: cashews, paranoten, macademia noten, amandelen, pistache en pecans. Aangevuld met plantaardige eiwitten, zetmeel, zout, specerijen, ijzer en vitamine B12. Een overzichtelijke lijst met ingrediënten: what you see is what you get. De noten geven de burger een bijzondere smaak: echt de typische zachte, romige, licht zoete smaak van noten. Verder is de burger dun, want behoorlijk voedzaam natuurlijk en lekker stevig. De burger is echt anders dan anders, niet alleen geschikt als toevoeging aan de avondmaaltijd, maar ook ideaal als snack, op een broodje bij lunch of in blokjes gesneden als borrel. Het proberen waard!

Voedingswaarde
De notenburger van GoodBite is dankzij alle noten bijzonder eiwitrijk en voedzaam en heeft dan ook een relatief hoge voedingswaarde. De burgers zijn om die reden mooi dun gemaakt, 60 gram per stuk, waardoor het eigenlijk enorm meevalt. Een notenburger bevat 193 calorieen en 14 gram vet per burger. Voor de notenfan een enorme aanrader, maar dankzij de zachte smaak ook heel geschikt voor kinderen. Nog een creatieve toevoeging aan het vleesvervanger-assortiment!

Voor de veganist: de notenburger bevat helaas kippeneiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de notenburger bevat helaas tarweproducten, dus no go.

De vleesvervangers van GoodBite worden wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo, Deen en Sligro.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.