Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (2 stemmen)

IMG_1733Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Nuggets van Vivera!

Vegetarische nuggets van Vivera
Vorige maand besteedde ik voor het eerste aandacht aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu nog helemaal niet aan bod had laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag de nuggets van Vivera! Ik testte deze al eens eerder van Tivall en kreeg direct enorme jeugdsentiment en mac donalds associaties. Geloof me: ze zien eruit zoals je ze herinnert en misschien al in geen jaren meer hebt gegeten. Herontdekken dus!

Smaak, structuur en toepassing
Wat me al vaker is opgevallen bij Vivera en nu ook bij de nuggets, is dat ik Vivera bijzonder goed vind ik het creëren van een zo natuurlijk en puur mogelijke smaak. Geen poespas of onnodige toevoegingen, less is more. De nuggets zijn dan licht gepaneerd van buiten voor het krokante laagje, met een zachte bite van binnen. Niet zo ‘vezelachtig’ als kip normaalgesproken zou zijn, maar wel een goede poging daartoe. Dankzij de toegevoegde kurkuma is de smaak licht kruidig, maar behoorlijk neutraal. Ik ben blij dat ze niet zo zoetig zijn als die van Tivall, maar het maakt ze wel een tikje saai. Kortom: leuk om zelf op te fleuren op een broodje met toppings of bij een rijke salade. Of voor kinderen met appelmoes erbij, want dat is altijd goed.

Voedingswaarde
Wel zijn de nuggets relatief calorierijk. Waar dat precies aan ligt zou ik niet kunnen zeggen. Ze bevatten 220 calorieën en 8 gram vet per 100 gram. Een pakje is 250 gram en bevat 10 nuggets. Als je een beetje trek hebt deel je dat pakje met z’n tweeën en in dat geval vind ik het toch best veel. Overigens, dit is wel minder dan in het geval van de Tivall nuggets. Dus als je ervan houdt zou ik zeggen: geniet ervan! Voor een feestje, een kinderpartijtje of op een borrel gedipt in zoetzure saus.

Voor de veganist: de nuggets bevatten helaas kippen-eiwit, dus no go. Vivera heeft speciale 100% plantaardige producten, die zijn wel geschikt en herkenbaar aan de verpakking.
Voor gluten-allergie: de nuggets bevatten helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Nuggets Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: Nuggets Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Nuggets van Vivera!
Author