Vleesvervanger getest: Tival oosterse wokblokjes
Isabel Boerdam

Vleesvervanger getest: Tival oosterse wokblokjes

woensdag 16 oktober 2013
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tival oosterse wokblokjes!

Oosterse wokblokjes
Deze week testte ik de ‘Oosterse wokblokjes’ van Tivall. Het Oosterse aspect zit hem ongetwijfeld in de toevoeging van soja-saus en specerijen, verder zijn het hele normale blokjes zoals er wel meer in het schap liggen. Ook aan de bereiding is weinig Oosters, zoals gebruikelijk met wat olijfolie, zout en peper in de koekenpan en rustig laten bakken. Volgens de verpakking hoeft dit slechts 2-3 minuten, maar zoals inmiddels bekend houd ik van een beetje krokant, dus dan is 5 minuten de richtlijn.

Smaak, structuur en toepassing
De Oosterse wokblokjes kan ik toevoegen aan mijn favorieten! Ze zijn echt super lekker. Een goede, vlezige bite met een licht malse kip-associatie (volgens mijn moeder dit keer) en een fijne, uitgesproken goed gekruide smaak waarin de toevoeging van soja ongetwijfeld ook zijn werk doet. Wel viel me op dat de wokblokjes op z’n lekkerst zijn wanneer ze net uit de pan komen. Zodra ze afkoelen wordt de malse associatie wat taaier en komt de smaak niet meer zo goed tot zijn recht. Lekker warm eten dus! Vanwege de eigen kracht van deze wokblokjes zou ik aanraden ze niet te verwerken in een (pasta)saus maar lekker los te eten bij een frisse salade of in een couscous- of noedelgerecht. Bij Oosters getinte maaltijden doen ze het natuurlijk fantastisch.

Voedingswaarde
Mooie bijkomstigheid van de Oosterse wokblokjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten (belangrijke bestanddelen voor de vegetariër). Helaas zijn ze niet zo mager als andere collega’s van Tivall. De wokblokjes bevatten 210 calorieën en 10 gram vet per 100 gram (een pakje is 175 gram en bevat een grote hand wokblokjes). Ik vind ze echter zo’n smaakvolle en verrassende toevoeging aan het gerecht dat ik aanraad ze beslist te eten en dan in combinatie met een wat lichtere maaltijd zoals dus een salade of een mooie quinoa-schotel. Smullen met een Oosters tintje!

Voor de veganist: de Oosterse wokblokjes bevatten helaas scharrelei-eiwit. Dus no go.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.