Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Paprika-kaasrondo AH!

IMG_9470Paprika kaasrondo
Deze week testte ik de ‘Paprika-kaasrondo’ van Albert Heijn. Een stevige, volle, gepaneerde burger die in de pan een heerlijk goudbruin tintje krijgt. De bereidingswijze is eenvoudig: in een koekenpan gedurende acht minuutjes op middelhoog vuur laten bakken tot het korstje goudbruin en knapperig wordt en de binnenkant warm en zacht is.

Smaak, structuur en toepassing
De Paprika-kaasrondo is een verzadigende, toegankelijke burger. Hij is lekker gekruid, licht pittig en je proeft echt de frisse paprika door de smeuïge kaas heen. Hij is een beetje kleverig, met een zachte inhoud, maar wanneer de kaas warm en gesmolten is, is dat heerlijk. Laat de paneer in de pan wel goed knapperig worden, anders wordt het te veel een zachte bal zonder verschillen in structuur. De Paprika-kaasrondo is natuurlijk perfect te combineren met een frisse salade, maar kan ook lekker zijn in combinatie met goede chili of voor de hongerige eter in combinatie met een eenvoudige mediterraanse pasta.

Voedingswaarde
De Paprika-kaasrondo bevat 22% rode paprika (en ui) en dat proef je. Daarnaast zitten er drie soorten kaas in waaronder blauwschimmel en Deense kaas. Dit maakt natuurlijk dat de burger niet de allerbeste keuze is qua voedingswaarde. Zo bevat de Paprika-kaasrondo 180 calorieën en 8 gram vet per burger (een pakje is 180 gram en bevat twee rondo’s). Toch valt hij voor een kazige burger best wel mee en is hij in combinatie met een salade natuurlijk altijd te verantwoorden. Gewoon bewust van genieten dus, wanneer je zin hebt!

Voor de veganist: de Paprika-kaasrondo bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Paprika-kaasrondo bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: paprika-kaasrondo AH
Article Name
Vleesvervanger getest: paprika-kaasrondo AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Paprika-kaasrondo AH
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!