Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (4 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de pastinaak Carré van SoFine!

img_2851Vegan pastinaak carré
Vandaag een nieuw merk in deze testrubriek: SoFine. Als er iemand veel weet van plantaardig eten dan is het dit merk, want in 1963 al importeerde SoFine als een van de eersten tofu naar Nederland! Niet veel later begonnen ze met hun eigen tofu-productie in Landgraaf, en inmiddels maken ze niet alleen meer tofu, maar ook allerlei andere vleesvervangers op basis van biologische (!) soja, groenten en kruiden. Altijd vegetarisch, vaak ook geheel plantaardig en soms biologisch. Tijd om in dit assortiment te duiken en dat deed ik deze week met een echt seizoensproduct (net nieuw!): de Pastinaak Carré. Één van mijn favoriete vergeten wintergroenten!

Smaak, structuur en toepassing
Ik ben dol op pastinaak! Ik heb deze vergeten groenten al meermaals in het zonnetje gezet, want met zijn karakteristieke zachte zoete smaak is deze peen enorm geschikt om winters comfort food mee te maken. En dat is precies wat SoFine gedaan heeft! De carré bestaat voor 58% uit pastinaak en dat proef je. De typische pastinaak-smaak blijft heel goed overeind, omring door een krokant korstje. Je moet ervan houden van die pastinaak-smaak, maar ik raad iedereen aan om het te proberen. Deze krokante carré is een ideale eerste kennismaking, een hele toegankelijke manier om pastinaak te leren waarderen. Ook voor kinderen! Bovendien is hij geschikt voor vegans, nog een pluspunt. Ik vind hem het beste te combineren met een echte winterse maaltijd, zoals een stamppotje.

Voedingswaarde
De pastinaak carré wordt gemaakt van 58% pastinaak, gecombineerd met soja-eiwit, zeezout en omringd met een korstje van paneermeel gekruid met kurkuma en paprikapoeder. Zelden zag ik zo’n overzichtelijke ingrediëntenlijst! Daarnaast is de carré verrijkt met vitamine B2, B12, zink en ijzer, om een echte volwaardige vleesvervanger te zijn. Qua voedingswaarde weten we dat een gepaneerd product altijd iets hoger zit dan een niet-gepaneerd product, dat is in dit geval ook zo. Een carré bevat 170 calorieën en 1,1 gram verzadigd vet (in een pakje zitten 2 carrés). Maar los van de wat hogere voedingswaarde zit er niets in wat ik zou afraden, een gezond en puur product om je winterse maaltijd mee af te maken. Leuke variant!

Voor de veganist: de pastinaak carré is helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de pastinaak carré bevat helaas tarwebloem, dus no go.

Het assortiment van SoFine wordt verkocht bij alle JUMBO supermarkten.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegan Pastinaak Carré van SoFine
Article Name
Vleesvervanger getest: vegan Pastinaak Carré van SoFine
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegan Pastinaak Carré van SoFine!
Author