Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (6 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Piri piri hamburger van GoodBite!

img_1102Piri Piri hamburger
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Eerder testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger, en afgelopen maand nog vijf andere verrassende variaties zoals hun ouderwetse ‘gehaktbal in jus’. Tijd voor meer dus, want het assortiment is enorm breed en we zijn nog lang niet klaar! Deze week testte ik de ‘piri piri hamburger’ van GoodBite, een pittig gemarineerde burger die heel geschikt is voor de barbecue maar in deze wintermaanden ook zeer om het eten wat pit te geven. Ik ben heel benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
De piri piri burger is een traditionele hamburger gemarineerd in een pittige rode zoetzure piri-piri saus. Hierdoor moet je even goed opletten bij de bereiding, echt bakken op laag vuur, anders krijg je al snel zwarte randjes. Persoonlijk maak ik een marinade liever zelf dan dat ik hem kant-en-klaar koop, maar ben je minder een keukenprinses dan is dit natuurlijk een ideale oplossing. De burger is licht zoet en licht pittig van smaak, tonen van paprika en gember. De structuur is vezelachtig met lekkere laagjes, maar dan wat kleffer dan de gewone hamburger. Dit maakt hem lekker sappig om op een broodje te eten. Dat lijkt mij de lekkerste combinatie, samen met een gegrilde paprika en wat frisse sla. Veggie Burger-proof dus!

Voedingswaarde
De piri piri hamburgers zijn gemaakt op basis van plantaardige eiwitten, palmvet, zetmeel en specerijen, gecombineerd met ijzer en vitamine B12 voor de vegetariër. De burger is lekker voedzaam en dat is maar goed ook, want gecombineerd met de piri piri saus heeft hij best een hoge voedingswaarde. Een pakje piri piri burgers bevat 2 hamburgers van ieder 90 gram. Een burger bevat 178 calorieën en 1,9 gram verzadigd vet. Gecombineerd met een broodje en wat groenten heb je hiermee een prima avondmaal te pakken. Niet voor iedere avond natuurlijk, maar soms o zo lekker. Geniet ervan!

Voor de veganist: de burger bevat helaas kippen-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de burger bevat helaas tarwe en tarwegluten, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische piri piri hamburger van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische piri piri hamburger van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische piri piri hamburger van GoodBite!
Author