Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (1 stemmen)

IMG_9185Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Pizaballetjes Valess!

Pizzaballetjes
Deze week testte ik de pizzaballetjes van Valess. Ik had eerlijk gezegd geen idee dat Valess ook andere vleesvervangers maakte dan hun bekende schnitzels, dus dit was een leuke verassing. De pizzaballetjes zijn gemakkelijk te bereiden en super snel klaar: vijf minuten in een koekenpan tot ze warm, krokant en goudbruin zijn.

Smaak, structuur en toepassing
De pizzaballetjes hebben natuurlijk een verleidelijke naam en zien verrukkelijk uit, alsof de kaas er al uitdruipt. De mozzarella geeft ze een plakkerige structuur en een zachte smaak. De Toscaanse associaties zijn beslist aanwezig dankzij de kruiden. Ik zou het willen omschrijven als een vegetarische bitterbal: weinig culinair, maar stiekem heel erg lekker. Daarom zou ik hem serveren als borrelhapje, om te verwerken in een maaltijd zijn de balletjes vrij specifiek, al kan het met een salade natuurlijk altijd. Perfect verwennerijtje voor de zaterdagavond!

Voedingswaarde
De pizzaballetjes van Valess zijn verrijkt met vitamine B6 en ijzer. Daarnaast bevatten ze 210 calorieën en 11 gram vet per 100 gram (een pakje is 180 gram en bevat ongeveer tien pizzaballetjes). Voor een goede vega-bitterbal vind ik dat heel redelijk. Goede snack van Valess!

Voor de veganist: de pizzaballetjes bevatten helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de pizzaballetjes bevatten helaas tarwe dus zijn niet glutenvrij.

Summary
Pizzaballetjes Valess
Article Name
Pizzaballetjes Valess
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Pizaballetjes Valess!
Author