Print Friendly, PDF & Email

IMG_2713Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Plantaardige falafel van Vivera!

Plantaardige falafel van Vivera
Vandaag weer aandacht voor de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Deze week testte ik de plantaardige falafel van Vivera. Leuk, want er zijn al verschillende soorten falafel op mijn blog aan bod gekomen van Tivall en van Maza. Tijd om een nieuwe soort te ontdekken!

Smaak, structuur en toepassing
Qua smaak vind ik deze plantaardige falafel van Vivera bijna homemade. Dankzij de vele kikkererwten heb je echt die rulle smaak, heel erg vers, licht kruidig maar niet te uitgesproken. Voor mij persoonlijk wel een van mijn favoriete kant-en-klare falafels op een gedeelde plaats met de Hot ’n Spicy variant van Maza, want die is zó lekker pittig. Deze kan je juist lekker combineren met een pittige maaltijd of in een broodje met een pittige saus. Heerlijk zowel voor lunch als diner, en voor de borrel met een goede tomatensaus om in te dippen.

Voedingswaarde
Het enige wat ik misschien aan te merken heb op deze falafel is de voedingswaarde. Van de tot nu toe door mij getestte falafel bevatten deze balletjes de meeste calorieën – maar ach als je gezond eet hoef je niet te tellen. De falafel van Vivera bevat 206 calorieën en 8,3 gram vet per 100 gram. Het pakje is 200 gram en bevat ongeveer 16 balletjes, dus prima te verdelen over 4 personen. Dan valt het natuurlijk weer heel erg mee. Zeker proeven is mijn advies! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Voor de veganist: deze falafel is 100% plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de falafel bevat helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Plantaardige falafel van Vivera!
Author