Print Friendly, PDF & Email

IMG_8924Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Provencaalse carré!

Provencaalse carré
Deze week testte ik de ‘Provencaalse carré’ van Tivall. Het Provencaalse gevoel begint al bij de vrolijke oranje-groen gespikkelde burger die je meevoert naar het mooie Frankijk. Evenals de andere carrés is hij van bescheiden formaat met een gepaneerd korstje, met en ook de bereidingswijze is vergelijkbaar: in een koekenpan gedurende acht minuutjes op middelhoog vuur laten bakken tot het korstje goudbruin en knapperig wordt en de binnenkant warm en zacht is.

Smaak, structuur en toepassing
De Provencaalse carré kan ik toevoegen aan mijn favorieten! De toegevoegde pitten zorgen voor een lekkere structuur waarbij er iets te bijten valt. De smaak is zacht zoet, kruidig en zomers. Je proeft de courgette en de aubergine en het romige van de kaas. Dit zorgt voor een echte verwencarré waarmee je een mooie salade kan opfleuren. Ideaal in combinatie met iets fris, maar ook eenvoudig met aardappeltjes en groente is hij van toegevoegde waarde. Voor mij de lekkerste carré tot nu toe!

Voedingswaarde
Zoals we gewend zijn van Tivall is de carré aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Verder is hij helaas niet bepaald mager. De Provencaalse carré bevat 200 calorieen en 13,5 gram vet per carré (een pakje is 170 gram en bevat twee carrés). Ik het echter zo’n smaakvolle en verblijdende toevoeging aan het gerecht dat ik aanraad hem beslist te eten, en dan vooral deze zomer in combinatie met een lichte salade of een mooie quinoa-schotel. Smullen met je hoofd in de Provencaalse wolken!

Voor de veganist: de Provencaalse carré bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Provencaalse carré bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: provencaalse carré
Article Name
Vleesvervanger getest: provencaalse carré
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Provencaalse carré!
Author