Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig test ik op woensdag een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Valess, van Maza tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot Vivera. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

IMG_9303Vegetarische schnitzel champignon Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vivera heeft een groot assortiment dat regelmatig wordt uitgebreid of vernieuwd. Sinds kort hebben ze een aantal nieuwe schnitzels ontwikkeld die ik de komende weken zal testen. Om eerlijk te zijn: ik ben niet een enorme schnitzel-fan, ik houd meestal meer van de pure en plantaardige burgers. Maar ik zal mijn schnitzel-bril opzetten en proberen om een echte kenner te worden! Want de ene schnitzel is natuurlijk de andere niet… Deze week de schnitzel champignon.

Smaak, structuur en toepassing
De schnitzel champignon is een gevulde schnitzel zoals we die kennen: een stevige huls van gehydrateerd soja- en tarwe-eiwit met een gepaneerd korstje, gevuld met een romige champignonsaus gemaakt van champignons, uien, room, citroensap, kruiden en specerijen. Champignons en room doen het natuurlijk altijd goed samen, dus ook in deze schnitzel is het een heerlijke combinatie. Van mij had de smaak nog uitgesprokener mogen zijn: hoe meer champignons hoe beter, maar het is nu wel echt een comfy creamy geheel. Wel belangrijk om de schnitzel goed krokant te bakken (met iets meer olie dan je lief is misschien), want hij is echt het lekkerst met een knapperig randje. Eet hem bij een salade of in combinatie met veel verse groenten. Aanrader ook voor met de kids!

Voedingswaarde
Qua voedingswaarde raad je natuurlijk al dat zo’n romige schnitzel niet de meest magere variant zal zijn. Een schnitzel is 100 gram en bevat 188 calorieën en 1,4 gram verzadigd vet. Verder is hij aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Wanneer je hem slim combineert met een gezonde maaltijd is het een prima keuze!

Voor de veganist: de schnitzel bevat kippen-eiwit en kaas, dus no go.
Voor gluten-allergie: de schnitzel bevat verschillende tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Getest: champignon schnitzel van Vivera
Article Name
Getest: champignon schnitzel van Vivera