Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Schnitzel tomaat mozzarella van Vivera!

IMG_9305Schnitzel tomaat mozzarella Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vivera heeft een groot assortiment dat regelmatig wordt uitgebreid of vernieuwd. Sinds kort hebben ze een aantal nieuwe schnitzels ontwikkeld die ik de komende weken zal testen. Om eerlijk te zijn: ik ben niet een enorme schnitzel-fan, ik houd meestal meer van de pure en plantaardige burgers. Maar ik zal mijn schnitzel-bril opzetten en proberen om een echte kenner te worden! Want de ene schnitzel is natuurlijk de andere niet… Deze week de schnitzel tomaat mozzarella.

Smaak, structuur en toepassing
De schnitzel tomaat mozzarella is een gevulde schnitzel zoals we die kennen: een stevige huls van gehydrateerd soja- en tarwe-eiwit met een gepaneerd korstje, gevuld met een tomatensaus (17%) op basis van tomaten, ui, knoflook, kruiden, specerijen en water en (vegetarische) mozzarella (4%). Vaak vind ik het bij dit soort schnitzels jammer dat de vulling zo weinig mengt met de huls, maar in dit geval heeft de schnitzel een brosse structuur die maakt dat het als een geheel smaakt wanneer je een hap neemt. De tomatensaus is goed van smaak, lekker puur en de mozzarella smelt daar mooi doorheen. What you see is what you get. Wel belangrijk om de schnitzel goed krokant te bakken (met iets meer olie dan je lief is misschien), want hij is echt het lekkerst met een knapperig randje. Eet hem bij een salade of in combinatie met veel verse groenten. Een snelle makkelijke maaltijd!

Voedingswaarde
Qua voedingswaarde raad je natuurlijk al dat zo’n romige tomaat mozzarella schnitzel niet de meest magere variant zal zijn. Een schnitzel is 100 gram en bevat 195 calorieën en 1,4 gram verzadigd vet. Verder is hij aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Wanneer je hem slim combineert met een gezonde maaltijd is het een prima keuze!

Voor de veganist: de schnitzel bevat kippen-eiwit en kaas, dus no go.
Voor gluten-allergie: de schnitzel bevat verschillende tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: schnitzel tomaat mozzarella van Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: schnitzel tomaat mozzarella van Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Schnitzel tomaat mozzarella van Vivera!
Author