Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (1 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de spinazie kaas filet van Vivera!

Vegetarische spinazie kaas filet Vivera
IMG_9301Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vivera heeft een groot assortiment dat regelmatig wordt uitgebreid of vernieuwd. Sinds kort is er weer een bijzondere nieuwe variant in het schap: de spinazie kaas filet. Een opvallend stevige gepaneerde burger die ik deze week aan de test heb onderworpen.

Smaak, structuur en toepassing
De spinazie kaas filet is een stevige jongen waar je de gesmolten kaas al door de paneer ziet heen komen. Echt een burger waar je honger voor nodig hebt, want de vulling is heavy: 29% bladspinazie en 24% (vegetarische) kaas gecombineerd met witte rijst, aardappelzetmeel en specerijen. Het mengsel van rijst, kaas en spinazie zorgt voor een compact kleverig geheel. Hij is bijzonder voedzaam: ik zelf zat al na een halve burger vol. Wat mij betreft echt een burger voor mannen of voor na een flinke workout. Voor een gewone doordeweekse maaltijd vind ik hem persoonlijk te zwaar, ookal is de smaak goed en de combinatie met kaas verslavend lekker. Als je niet oppast blijf je ervan eten! Sowieso combineren dus met een lichte maaltijd, of in plakjes snijden en los bakken als toevoeging aan een salade.

Voedingswaarde
Qua voedingswaarde raad je natuurlijk al dat zo’n stevige burger niet de meest magere variant zal zijn, gecombineerd met het voedzame karakter valt het me eigenlijk reuze mee. De filet is 100 gram en bevat 196 calorieën en 4,1 gram verzadigd vet. Verder is hij aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Goede tip dus om hem in plakjes te snijden en met meer dan twee personen te delen! Met deze voedzame filet kan dat zeker en zo heb je er samen plezier van.

Voor de veganist: de filet bevat kippen-eiwit en kaas, dus no go.
Voor gluten-allergie: de filet bevat verschillende tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: spinazie kaas filet van Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: spinazie kaas filet van Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Spinazie kaas filet van Vivera!
Author