Print Friendly, PDF & Email

IMG_2833Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Teriyaki!

Vegetarische teriyaki
Deze week vond ik weer een originele vleesvervanger in de Albert Heijn: de vegetarische teriyaki van het Albert Heijn huismerk. Persoonlijk vind ik het er een beetje onsmakelijk uitzien: slijmerige, dungesneden plakjes ‘vlees’ in alle vormen en maten. Ook de geur met de teriyaki saus is vrij specifiek en is geneigd aan te koeken in de pan. Heel kort bakken dus: 3 minuten terwijl je regelmatig omschept.

Smaak, structuur en toepassing
Ik had geen idee wat ik kon verwachten bij deze vegetarische teriyaki maar hij smaakte beter dan ik op basis van de onsmakelijke eerste indruk vermoedde. De stukjes zijn licht taai waardoor je er lang op moet kauwen en ze mij een associatie geven van draadjesvlees (of hoe ik mij dat herinner). Volgens mijn moeder die mee-testte hebben ze een garige kipstructuur. De teriyakisaus met zijn soja, suiker en sherry overheerst en geeft het geheel een vrij heftige zoet-zure smaak. Hierom zou ik deze teriyaki stukjes altijd eten in combinatie met een Aziatisch getint gerecht waarbij je de saus gebruikt om door bijvoorbeeld de noedels of de rijst te mengen. Dan levert deze vegetarische teriyaki een heel waardevolle bijdrage aan het geheel!

Voedingswaarde
De vegetarische teriyaki is verrijkt met vitamine B12 en daarnaast extreem mager. De shoarma bevat 105 calorieën en 0,4 gram vet per 105 gram (een pakje is 160 gram en bevat een grote hand vol reepjes). Dit is echt onwaarschijnlijk light en maakt deze teriyaki tot dé vleesvervanger in Aziatische gerechten. Zeker het proberen waard!

Voor de veganist: de vegetarische teriyaki is helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de vegetarische teriyaki is helemaal good to go!

Summary
Vleesvervanger getest: AH Teriyaki
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Teriyaki
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:
Author