...

Vleesvervanger getest: Tivall braadworst

door | 5 mrt 2014 | Tivall, Vleesvervangers, worst

Print Friendly, PDF & Email

IMG_9151Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall braadworst!

Vegetarische braadworst
Het is natuurlijk geheel persoonlijk maar zoals jullie inmiddels misschien weten ben ik niet zo’n fan van de worsten. Toch heb ik me er deze week weer aan gewaagd en de vegetarische braadworst van Tivall geprobeerd. In tegenstelling tot de rookworst hoef je deze niet te koken, maar mag je hem gewoon gedurende vijf minuten in een koekenpan bakken op matige temperatuur. Dan krijgt je worst een knapperig, gebruind velletje en is hij klaar voor gebruik!

Smaak, structuur en toepassing
De braadworst is meer mijn ding dan de eerder geteste rookworst. Hij heeft een knapperig huidje en is zacht van binnen, dit geeft hem een knisperende bite. De smaak is licht zoet, wat ik als kunstmatig ervaar, maar het is wel lekker. In tegenstelling tot de rookworst mist de braadworst de gerookte smaak en persoonlijk vind ik dat wel fijn omdat mijn varkensassociatie daar minder van wordt. In het algemeen blijft de braadworst een beetje laf, maar hij is wel comfy en natuurlijk ideaal in combinatie met onze Hollandse pot: hutspot, stamppot, boerenkool of zuurkool.

Voedingswaarde
Zoals we inmiddels gewend zijn van Tivall is de braadworst aangevuld met vitamine B12 en ijzer, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wat betreft de voedingswaarde viel de braadworst in vergelijking met de rookworst mee. Met zijn 214 calorieën en 16 gram vet per braadworst (in een pakje zitten drie braadworsten) is het een veel verstandigere voedingskeuze dan de rookworst. Qua worsten gaat mijn voorkeur dus uit naar deze!

Voor de veganist: de vegetarische braadworst bevat helaas ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische braadworst bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: Tivall braadworst
Article Name
Vleesvervanger getest: Tivall braadworst
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall braadworst!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

2 Reacties

 1. Bibi

  Ik vind dit zelf een onwijs lekkere vleesvervanger. Vooral om te eten als een ‘ordinair’ broodje hotdog! Helaas kan ik hem niet te vaak eten omdat ik suikervrij eet en dus ook niet teveel tarwe tot me wil nemen. Als je tips hebt voor suikervrije en tarwevrije vleesvervangers hoor ik het graag!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dank voor je leuke reactie Bibi! Ik houd je op de hoogte!!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt