Print Friendly, PDF & Email

IMG_9151De komende weken test ik iedere woensdag een vleesvervanger uit de Albert Heijn net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

Vegetarische braadworst
Het is natuurlijk geheel persoonlijk maar zoals jullie inmiddels misschien weten ben ik niet zo’n fan van de worsten. Toch heb ik me er deze week weer aan gewaagd en de vegetarische braadworst van Tivall geprobeerd. In tegenstelling tot de rookworst hoef je deze niet te koken, maar mag je hem gewoon gedurende vijf minuten in een koekenpan bakken op matige temperatuur. Dan krijgt je worst een knapperig, gebruind velletje en is hij klaar voor gebruik!

Smaak, structuur en toepassing
De braadworst is meer mijn ding dan de eerder geteste rookworst. Hij heeft een knapperig huidje en is zacht van binnen, dit geeft hem een knisperende bite. De smaak is licht zoet, wat ik als kunstmatig ervaar, maar het is wel lekker. In tegenstelling tot de rookworst mist de braadworst de gerookte smaak en persoonlijk vind ik dat wel fijn omdat mijn varkensassociatie daar minder van wordt. In het algemeen blijft de braadworst een beetje laf, maar hij is wel comfy en natuurlijk ideaal in combinatie met onze Hollandse pot: hutspot, stamppot, boerenkool of zuurkool.

Voedingswaarde
Zoals we inmiddels gewend zijn van Tivall is de braadworst aangevuld met vitamine B12 en ijzer, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wat betreft de voedingswaarde viel de braadworst in vergelijking met de rookworst mee. Met zijn 214 calorieën en 16 gram vet per braadworst (in een pakje zitten drie braadworsten) is het een veel verstandigere voedingskeuze dan de rookworst. Qua worsten gaat mijn voorkeur dus uit naar deze!

Voor de veganist: de vegetarische braadworst bevat helaas ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische braadworst bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tivall Braadworst
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!