Print Friendly, PDF & Email

Gegrilde stukjesHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tivall gegrilde stukjes!

Vegetarische gegrilde stukjes
Deze week testte ik de ‘gegrilde stukjes’ van Tivall. Zo eenvoudig als het klinkt, zo is het ook. Vrolijk gevormde, licht gekleurde brokjes. Zoals gebruikelijk super eenvoudig te bereiden door ze kort, 3-4 minuten, te bakken in een koekenpan met wat hete olijfolie en peper en zout. Ze gaan razendsnel, dus goed in de gaten houden. En ze mogen best een klein beetje bruin zijn, dan zijn ze extra knapperig!

Smaak, structuur en toepassing
De ‘gegrilde stukjes’ kan ik toevoegen aan mijn favorieten! Ze zijn erg lekker. Een vlezige bite met een licht malse kip-associatie en een licht kruidige smaak die net wat anders is dan anders. Tevens smaken ze puur en natuurlijk, weinig onnodige toevoegingen, fris bijna. Echt een hele fijne variant op het bestaande assortiment! Vanwege de goede, neutrale smaak zijn ze makkelijk te combineren: in een salade of een wokgerecht doen ze het zeker goed. Zelf zou ik ze niet zo snel combineren met een saus omdat ik verwacht dat ze dan snel als spons fungeren, maar met iedere andere ‘droge’ maaltijd zeg ik: DOEN!

Voedingswaarde
Mooie bijkomstigheid van de Oosterse wokblokjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten (belangrijke bestanddelen voor de vegetariër). Helaas zijn ze niet zo mager als andere collega’s van Tivall. De gegrilde stukjes bevatten 220 calorieën en 10 gram vet per 100 gram (een pakje is 175 gram en bevat een grote hand stukjes). Ik vind ze echter zo’n fijne toevoeging aan vele gerechten dat ik aanraad ze beslist te eten en dan in combinatie met een wat lichtere maaltijd zoals dus een salade of een wokgerecht. Een toppertje!

Voor de veganist: de gegrilde stukjes bevatten helaas scharrelei-eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de gegrilde stukjes bevatten helaas tarwe, dus zijn niet glutenvrij.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tivall gegrilde stukjes
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)