Print Friendly, PDF & Email

IMG_4820Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:de Tivall linzenburger!

Linzenburger
Ik dacht wederom dat ik bijna door mijn verzameling vleesvervangers van de Albert Heijn begon heen te raken, tot ik vorige week weer een nieuwe variant in het schap zag liggen: een linzenburger van Tivall. Die vond ik buitengewoon lekker klinken dus hij ging dezelfde avond nog in de pan. Het is een mooie ronde, stevige burger duidelijk gemaakt van linzen met daarin wortel (en kruiden). Super gemakkelijk te bereiden want met wat hete olie in de pan was hij binnen enkele minuten goudbruin.

Smaak, structuur en toepassing
Mijn blijde aankoop van de linzenburger stelde niet teleur. De linzen vormen een stevige burger zonder klef te zijn of onnatuurlijk te smaken. Je proeft echt wat je eet: in dit geval vooral linzen en wortel, en niet te vergeten lekker pittig gekruid. De burger heeft een stevige bite, is zeker niet soppig en een hele gezonde en voedzame afwisseling op de bekende gepaneerde varianten van de Albert Heijn. Zelf zou ik hem, zoals altijd, combineren met een frisse salade, maar in dit geval is het ook een absolute tip voor een Aziatische maaltijd. Een goede burger met vele mogelijkheden!

Voedingswaarde
Evenals de andere burgers van Tivall is de linzenburger aangevuld met vitamine B12 en ijzer om in de basisbehoefte van de vegetariër te voorzien. Daarnaast bevat hij slecht 116 calorieën en 4,8 gram vet per burger (een pakje is 160 gram en bevat 2 burgers). Dit is dus een absoluut minimum in vergelijking met andere vleesvervangers en dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Dus gebruik deze linzenburger als welkom alternatief, het hele jaar door! Super verantwoord en super lekker.

Voor de veganist: de linzenburger is absoluut veganistisch. Good to go!
Voor de glutenallergie: de linzenburger is ook glutenvrij, yes!

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Tivall linzenburger
Article Name
Vleesvervanger getest: Tivall linzenburger
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Tivall linzenburger!
Author