Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

IMG_9030Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall Nuggets!

Vegetarische nuggets
Deze week testte ik de vegetarische nuggets van Tivall. Mijn enige Mac Donalds-associatie uit mijn jeugd: de kipnuggets. Dus razendbenieuwd wat ik toen ik deze in de Albert Heijn tegenkwam… Ze zijn eenvoudig te bereiden: kort bakken in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze warm zijn en het korstje goudbruin kleurt. In enkele minuten klaar!

Smaak, structuur en toepassing
De vegetarische nuggets zien eruit zoals ik mij de kipnuggets van de Mac herinner en ook de structuur komt helemaal overeen. Ze zijn gepaneerd met kleine sesamzaadjes verwerkt in het korstje. Dankzij deze sesamzaadjes is de smaak naast zoet ook licht nootachtig. Verder zijn ze zeer neutraal, op het flauwe af, maar je blijft ervan eten. Comfort nuggets zou ik ze willen noemen! Lekker met een frisse salade, naast een Aziatische schotel en een echte aanrader voor kinderen. Vergeet de appelmoes niet!

Voedingswaarde
De vegetarische nuggets zijn door Tivall verrijkt met vitamine B12 en ijzer. Daarnaast bevatten ze 255 calorieen en 13 gram vet per 100 gram (een pakje is 180 gram en bevat ongeveer tien nuggets). Niet bepaald de verstandigste vleesvervanger dus, maar in die categorie vallen deze nuggets ook niet. Ze zijn gewoon lekker, en een beetje slecht, en dat mag soms ook. Geniet er dus maar van tijdens een snackbui of met de kinderen en een grote pot appelmoes. Een originele toevoeging aan het assortiment!

Voor de veganist: de vegetarische nuggets bevatten helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische nuggets bevatten helaas tarwe dus zijn niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: Tivall nuggets
Article Name
Vleesvervanger getest: Tivall nuggets
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall Nuggets!
Author